SiO får penger til 103 nye studenthybler

Studentsamskipnaden i Oslo får nok penger til å bygge 103 nye studenthybler i 2008. Det melder Kunnskapsdepartementet, som til sammen bevilger penger til bygging av 611 studenthybler i hele Norge. - Bergen er prioritert, og vil også prioriteres i 2009 slik at prosjektet med 500 studenthybler blir fullfinansiert, sier statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland.

103 STUDENTHYBLER: Kunnskapsdepartementet bevilger SiO nok penger til bygging av 103 nye studenthybler i 2008.
Foto: Ståle Skogstad

Kunnskapsdepartementet bevilger midler tilsvarende 611,5 boenheter. Dette er en økning på nesten 200 enheter i forhold til 2007. Det er ved fordelingen av tilsagn for 2008 lagt vekt på å følge opp og fullføre allerede påbegynte prosjekter. Departementet har videre lagt vekt på fortgang i økningen av hybelenheter ved å fordele hele det søkte antallet tilsagn om tilskudd til hybelenheter til flere studentsamskipnader.

Antallet internasjonale studenter og boligmarkedet rundt studiestedet er vektlagt. Departementet forutsetter at studentsamskipnadene skal ha et tilfredsstillende tilbud av studentboliger for studenter med funksjonsnedsettelse.

-Svært viktige

- Studentenes boligsituasjon er historisk vanskelig. Bevilgningene fra Regjeringen er svært viktige for boligløse studenter, sier Per Anders Langerød leder i Norsk Studentunion (NSU).

- Regjeringens merbevilgning til studentboliger er bra og må fortsette. I sommer stod omlag 10 000 studenter i boligkø til studentboligene så vi har mye å gjøre fremover for å bedre situasjonen, sier Langerød.

Emneord: Studentsaker, Studentforhold
Publisert 21. feb. 2008 11:16 - Sist endret 10. des. 2008 15:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere