Kammerorkesteret på Blindern i dag

Det norske kammerorkester spilte med Leif Ove Andsnes i Konserthuset i går. I dag spiller de et forrykende morsomt stykke på Blindern, men uten Leif Ove Andsnes.

MUSIKK TIL LUNSJEN: Det norske kammerorkester spilller klokka 12.15 i dag, fredag 22. februar, på Lunsj med kultur i Georg Sverdrups hus

Det norske kammerorkester, under ledelse av Terje Tønnessen, spiller i fojeen i Georg Sverdrups hus i dag, fredag 22. februar, klokka 12.15.

- Dette er vårens høydepunkt og et enormt privilegium for Universitetet i Oslo. At et fulltallig kammerorkester stiller hos oss dagen etter en forrykkende vellykket konsert i konserthuset med Leif Ove Andsnes i går kveld, er fantastisk, stråler primus motor for Lunsj med kultur, Grete Starheim.

De skal spille et humoristisk stykke av den berømte franske komponisten Jean Baptiste Lully, som levde på 1600-tallet.

Foranledningen til stykket var da en tyrkisk utsending dukket opp i forkledt utgave på det franske hoffet.

Ludvig den 14 ble ikke sint, men syntes det var så morsomt at han ba Lully musisere hendelsen.

- Det er mye underfundig humor og mange musikalske overraskelser underveis, påpeker Grete Starheim.

- Det er lov til å le underveis, påpekte Per Erik Kise Larsen i Det norske kammerorkester for en fullstappet konsertsal i går kveld.

Komponisten er for øvrig kjent for sitt tragiske dødsfall på scenen. Den gangen ble orkestre dirigert med en gedigen taktstokk som dirigentene slo i gulvet med. Lully var så uheldig å hamre taktstokken gjennom foten. Han fikk koldbrann og døde. Etter den tid ble det vanlig å dirigere med små dirigentpinner.

Emneord: Kultur Av Yngve Vogt
Publisert 22. feb. 2008 09:27 - Sist endret 10. des. 2008 15:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere