NTNU får programvare for 160 millioner kroner

Schlumberger Ltd., verdens ledende leverandørbedrift av teknologi og tjenester for oljeindustrien, har donert programvare til en verdi av $26.7 millioner (ca. 160 millioner NOK) til Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Programvaren er for fri bruk i forskning og undervisning innenfor petroleumsfagene, skriver NTNU i ei pressemelding.

Programvarepakken inkluderer Petrel seismikk-til-simuleringsprogram og ECLIPSE - reservoarsimuleringsprogram, begge industriledende programmer som benyttes for leting etter og utvinning av olje og gass. Schlumbergerprogramvaren vil bli installert ved NTNUs Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk og vil benyttes av studenter og forskere.

Schlumberger Information Solutions operasjonelle leder for Skandinavia, Espen Osjord, har overrakt gaven til professor Jon Kleppe, leder for Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk, som del av et felles ønske om å styrke bruk av industristandard programvare i utdanning og forskning ved NTNU.

- Denne programpakken vil være med på å skape teknologisk bredde blandt geo- og petroleumsteknologistudenter under utdanning ved NTNU, noe som igjen vil gjøre dem mer atraktive i arbeidsmarkedet, sier Espen Osjord.

Professor Jon Kleppe bekjentgjør at universitetet setter stor pris på gaven.

- NTNU har som målsetning å være blant de fremste i verden når det gjelder forskning og utdanning innen petroleumsfagene. Dette krever først og fremst gode lærere og studenter, og god teoretisk og eksperimentell basis, men også at vi har tilgjengelig de beste verktøyene som anvendes av industrien innen våre fagområder, sier Kleppe.

Emneord: Næringsliv
Publisert 24. mai 2007 10:38 - Sist endret 10. des. 2008 15:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere