Regjeringen nektet å gi pensjonspoeng for utdanning

I dag valgte opposisjonspartiene på Stortinget å bryte forhandlingene om pensjonsreformen. - Bruddet i pensjonsforhandlingene viser hvor stor forskjell det er på regjeringen og opposisjonen i synet på pensjonspoeng for utdanning , sier Jens Maseng, leder for Norsk Studentunion i en felles pressemelding fra NSU og Studentenes Landsforbund.

INGEN PENSJONSPOENG: Regjeringen nekter å gi pensjonspoeng for utdanning.
Foto: Martin Toft

- Det er på tide at de rødgrønne må høre på sine egne ungdomspartier og fagorganisasjoner, sier Katrine Elida Aasland leder av Studentenes Landsforbund .

Det var Høyre, KrF og Venstre som, brøt forhandlingene med regjeringspartiene om et bredt pensjonsforlik.

Det opplyser de tre partiene i en felles pressemelding torsdag, ifølge ntb.

- Det blir dermed ikke noe nytt forlik om pensjon i Stortinget. Vi forventet at regjeringspartienes uttalte ønske om et bredt pensjonsforlik ikke bare var store ord, men noe de ville følge opp i forhandlingene. Det skjedde dessverre ikke. Vi ble kun invitert til å stemme for regjeringens forslag, uttaler Martin Engeset (H), Åse Gunhild Woie Duesund (KrF) og André N. Skjelstad (V).

De understreker samtidig at de er villig til å gjenoppta forhandlingene når som helst, men understreker at det da må foreligge det de kaller «et reelt tilbud som kan føre fram til et felles forlik».

Høyre, KrF og Venstre har stilt fire hovedkrav til pensjonsreformen:

- Økt opptjeningstak, tjene opp pensjon inntil en viss sum beregnet ut fra inntekt
- Gjeninnføre ordninger knyttet til privat pensjonssparing
- Unngå dårligere pensjon med de med høyere utdanning
- Uttelling for ulønna omsorgsarbeid i hjemmet

Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund er lei for at regjeringen ikke vil godta kravet om pensjonspoeng for utdanning. Organisasjonene viser til at SV har programfestet pensjonspoeng for utdanning og Arbeiderpartiet har sagt at dette ikke er noen prestisjesak for partiet. Likevel nekter regjeringspartiene å godta kravet om pensjonspoeng for utdanning fra opposisjonen.

- Vi håper regjeringen vil gå i seg selv, se på tallene og argumentene igjen, og komme tilbake til forhandlingsbordet, med en klar intensjon om at utdanning i likhet med verneplikt og omsorgsarbeid, skal gis pensjonspoeng, sier Maseng og Aaland.

Emneord: Studentforhold, Studentsaker
Publisert 22. feb. 2007 14:33 - Sist endret 10. des. 2008 15:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere