Studentenes fredspris til Charm Tong

- Jeg er veldig glad for at fredspriskomiteen har valgt å sette fokus på Burma, sier Charm Tong, vinner av Studentenes fredspris for 2007. Fredsprisen blir delt ut på vegne av alle norske studenter, og prisutdelingen skjer på Den internasjonale studentfestivalen (ISFIT) i Trondheim i februar.

FREDSPRIS: 25 år gamle Charm Tong er årets vinner av Studentenes fredspris. (Foto: ISFIT)

-- Det er viktig at det internasjonale samfunnet setter fokus på den demokratiske kampen i Burma, for menneskerettighetssituasjonen forverres og utdanningssystemet har kollapset i landet, forteller Charm Tong til Universitetsavisa like etter at det har blitt klart at hun får Studentenes fredspris for 2007.

Burma er et av verdens mest lukkede land, og styres av en militærdiktatur som bruker alle midler for å holde forkjempere for demokrati nede. Tong forteller at utviklingen går i gal retning, mange politiske fanger er fortsatt fengslet, inkludert Aung San Suu Kyi, som fikk Nobels fredspris i 1991.

- Det er fremdeles mer enn én million flyktninger, antallet internt fordrevne øker, og disse er svært sårbare for slavearbeid, utnytning og vold, forklarer den unge fredsaktivisten overfor Universitetsavisa.

Prisvinneren er bare 25 år gammel, men har allerede markert seg med blant annet å tale til FNs
Menneskerettighetskommisjon om problemene i Burma, og gjennom å ha hatt samtaler med USAs president George W. Bush.

Emneord: Menneskerettar, Studentsaker
Publisert 16. jan. 2007 13:21 - Sist endret 10. des. 2008 15:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere