Nils Christian Stenseth er blitt Albert Einstein-professor

Biologiprofessor Nils Christian Stenseth er blitt utnevnt til Albert Einstein-professor av det kinesiske vitenskapsakademiet (CAS).

Foto: Ståle Skogstad

Det kinesiske vitenskapsakademiet (CAS) har invitert femten anerkjente professorer fra hele verden, deriblant seks nobelprisvinnere, til å forelese ved CAS-institutter i 2006. Gjesteprofessoratene er et ledd i programmet CAS Albert Einstein Visiting Professorship som ble etablert i 2004. Målsettingen med programmet er å bidra til utvikling og innovasjon ved ved kinesiske vitenskapsinstitusjoner. Gjesteprofessoratene skal også bidra til å etablere kontakt mellom kinesiske forskere og anerkjente forskere over hele verden.

Den eneste nordiske forskeren blant de femten som i år er invitert, er Nils Christian Stenseth, biologiprofessor og leder for Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis (CEES) ved Universitetet i Oslo.

Stenseth forteller at han reiser til Kina i begynnelsen av april for å forelese ved institutter i Bejing. I løpet av oppholdet skal han også besøke forskningsfelt blant annet i Mongolia og Tibet.
- Jeg føler meg enormt beæret over denne utnevnelsen, sier han.

Publisert 14. mars 2006 09:40 - Sist endret 10. des. 2008 15:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere