Torbjørn Digernes ny rektor ved NTNU

Torbjørn Digernes blir ny rektor ved NTNU. Den 58 år gamle professoren i marin prosjektering er i dag dekanus ved Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi (IVT), melder Universitetsavisa. Av de fire største universitetene er det bare NTNU som har vedtatt å ha en tilsatt rektor.

NY REKTOR: Torbjørn Digernes blir NTNUs første tilsatte rektor. (Foto: NTNU Info: Synnøve Ressem)

- Høy kvalitet i utdanningsprogrammer, læringsmiljø, forskning og nyskaping er nøkkelen til å realisere NTNUs visjon. Kvalitet må stimuleres både ved insentiver og gjennom gode allianser med sterke fagmiljøer i utlandet, sier den nye NTNU-rektoren som selv har tung internasjonal erfaring, blant annet fra flere år som romforsker ved European Space Agency.

NTNUs nye rektor er opprinnelig fra Ørsta. Han har fartstid ved NTNU helt fra studietiden og ble uteksaminert som sivilingeniør fra Linjen for teknisk fysikk ved NTH i 1972. Han tok doktorgraden i 1982 ved Institutt for databehandling ved NTH, med en teknisk-økonomisk analyse av design og drift av fiskefartøy.

I 1984 ble han professor II og i 1998 professor i hovedstilling, i marin prosjektering.

Digernes blir formelt tilsatt som rektor i et ekstraordinært møte i NTNUs styre 30. juni, mens han tiltrer stillinga 1. august, skriver Universitetetsavisa.

Emneord: Universitetspolitikk
Publisert 22. juni 2005 16:11 - Sist endret 10. des. 2008 15:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere