Lønnstrekk redder veksthuset (Aprilsnarr!)

Det nye veksthuset i Botanisk hage mangler 100 millioner sponsorkroner fra næringslivet. Nå skal de ansatte på UiO trekkes 200 kroner i måneden for å redde veksthuset. - Vi reagerer med vantro, sier Bjørg Osvik i NTL.

LØNNSDUGNAD: Universitetet har bestemt at de ansatte skal bidra med 200 kroner måneden for å finansiere veksthuset.

De ansatte på Universitetet i Oslo må nå steppe inn der næringslivet svikter. Universitetet har de siste årene uten hell jobbet for at næringslivet skal sponse 100 millioner kroner til det nye veksthuset på de Naturhistoriske museene på Tøyen. Foreløpig har det ikke kommet inn en eneste krone.

For å få prestisjeprosjektet i havn har universitetsledelsen derfor besluttet at det nye veksthuset skal finansieres med felles dugnad. Alle de ansatte ved universitetet blir fra og med den førstkommende lønnsutbetalingen i april trukket månedlige 200 kroner i lønn.

Det betyr at de ansatte ved Universitetet vil bidra med 13 millioner kroner i året. Det tilsvarer 100 millioner frem til 2013.

Gartner Anne Finnanger, som er gjenvalgt til en ny periode som styremedlem på museene, hadde håpet på et enda større beløp.

- Det er rørende at de ansatte ved UiO skal bidra på denne måten. Men det er ikke nok. Vi kan ikke vente så mange år. Trekket burde være det dobbelte. Men la det være klart. Beslutningen om lønnstrekk redder veksthuset, selv om vi gjerne skulle hatt veksthuset enda raskere på plass, sier Anne Finnanger.

Reagerer med vantro

Lønnstrekket provoserer Norsk Tjenestemannslag.

- Dette finner vi oss ikke i. Dette er vanvittig og bryter alle avtaleverk. Vi tar kontakt med universitetsledelsen prompte. Det er ikke interessen til de ansatte å støtte opp om driften av universitetet, sier Bjørg Osvik i forening 90 i Norsk Tjenestemannslag ved Universitetet i Oslo.

Universitetsledelsen påpeker at de ansatte som ikke vil være med på fellesdugnaden, må melde i fra til lønnsavdelingen ved UiO i løpet av dagen. Hvis ikke vil lønnstrekket gjelde ut året.

Emneord: Veksthus på Tøyen Av Yngve Vogt
Publisert 1. apr. 2005 09:06 - Sist endret 10. des. 2008 15:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere