Arvid Hallén konstituert som toppsjef for Forskningsrådet

Arvid Hallén er konstituert som direktør i Forskningsrådet fra 1. mai. Da vil mangeårig administrerende direktør Christian Hambro formelt ha forlatt toppjobben i den norske forskningsforvaltningen. Arvid Hallén (53) har siden våren 1995 vært direktør for Forskningsrådets område Kultur og samfunn inntil omorganiseringen høsten 2003. Hallén er mag. art. (sosiologi) fra Universitetet i Oslo. Han har vært instituttsjef ved Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR).

STYRER FORSKNINGSRÅDET: Arvid Hallén er konstituert som adm.direktør i Forskningsrådet (Foto: Forskningsrådet)

Hallén har ut over dette solid samfunnsfaglig forsknings- og forskningsadministrativ erfaring, blant annet fra tidligere Norges allmennvitenskapelige forskningsråd (NAVF). Han har vært styremedlem i flere private og offentlige interesseorganisasjoner og forskningsinstitusjoner, skriver Forskingsrådet på sine nettsider.

- Forskningsrådet er inne i spennende tider med store utfordringer både som organisasjon og som forskningspolitisk aktør, sier Arvid Hallén i en kommentar.

- Det har vært krevende å gjennomføre en stor organisasjonsmessig omstilling samtidig som det må være fullt trykk på alle oppgaver. Å lede dette arbeidet videre er en stor utfordring som jeg gleder meg til å gå løs på. Den første milepelen har vi allerede midt i mai med vårt innspill til Forskningsmeldingen.

Emneord: Forskningspolitikk
Publisert 26. apr. 2004 13:05 - Sist endret 10. des. 2008 14:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere