Universitetet i Oslo best i Norge

Universitetet i Oslo rangeres som det klart beste i Norge og det tredje beste i Norden mens NTNU er det nest beste universitetet i Norge på plass 301. Det viser en ny undersøkelse fra Shanghai Jiao Tong universitet, melder Universitetsavisa ved NTNU. - Dette er en skikkelig vitamininnsprøyting for de ansatte ved UiO, sier prorektor Anne-Brit Kolstø.

BEST I TEST: UiO rangeres som verdens 63. beste universitet i kinesisk undersøkelse.
Foto: Ståle Skogstad

Statistikken viser at Universitetet i Oslo også er blant de 15 beste universitetene i Europa.
- Dette er virkelig gledelig både for oss som legger forholdene til rette og for forskerne ved UiO. Og når man ser på hvor mye vekt undersøkelsen legger på publiseringer i Nature og Science, så synes jeg at det er godt gjort av UiO som et breddeuniversitet å komme så høyt opp på denne rangeringen, konstaterer prorektor Anne-Brit Kolstø, som også leder forskingskomiteen ved UiO.

Undersøkelsen viser at Universitetet i Bergen ikke kommer særlig bedre ut enn NTNU, mens Universitetet i Tromsø ikke en gang er mellom de 500 beste universitetene. Karolinska institutet i Stockholm og Uppsala universitet rangeres som de beste utdanningsinstitusjonene i Norden. Det er Harvard-universitetet som rangeres som verdens beste, mens Oxford og Cambridge vinner europamesterskapet. I den europeiske mesterligaen kommer altså UiO på en respektabel 15. plass.
- Dette er en god stimulans for oss og gir oss ny energi til å fortsette arbeidet med å styrke kvaliteten og rapportering av forskning. Det kom derfor vel med at vi tilfeldigvis hadde kake på møtet i forskningskomiteen den samme dagen som undersøkelsen ble publisert, smiler Kolstø.
(Oppdatert 13. januar kl. 0840)

Av Martin Toft
Publisert 12. jan. 2004 11:38 - Sist endret 10. des. 2008 16:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere