Norsk helseforskning får jumboplassering

Norsk medisinsk- og helsefaglig forskning slaktes rått av internasjonale eksperter. Vi plasseres på en jumboplass i den største evalueringen som noensinne er gjort av landets forskning, melder NTB.

DÅRLIG KARAKTER: Norsk helseforskning får bunnkarakter i en evaluering fra NFR. Bildet viser Psykologisk institutt ved UiO.
Foto: Trine Nickelsen

Det mangler penger, ekspertstøtte og utstyr. Det mangler samarbeid med internasjonale miljøer. Forskerne sitter på hver sin lille tue, det er svak ledelse og det gjøres for lite for å gjøre vår forskning kjent i utlandet, går det fram i evalueringen.

Norges forskningsråd konkluderer med at det finnes store strukturelle problemer i norsk medisinsk- og helsefaglig forskning. Og disse problemene er større her enn i andre land det er naturlig å sammenligne seg med.

Evalueringen, som er blitt gjort i løpet av 2003, omfatter bortimot 1.000 norske helseforskere fra i alt 82 enheter. Tre uavhengige, internasjonale ekspertpaneler med til sammen 25 medlemmer har vurdert områdene klinisk-, epidemiologisk-, samfunnsmedisinsk-, helsefaglig- og psykologisk forskning, skriver Norsk Telegrambyrå.

Emneord: Medisin, Forskning
Publisert 28. jan. 2004 13:02 - Sist endret 10. des. 2008 15:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere