Per Ivar Maudal ny universitetsdirektør ved NTNU

Per Ivar Maudal er i dag, tirsdag 9. desember tilsatt som ny universitetsdirektør ved NTNU. Maudal har siden 1983 vært konsernsjef og administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Trondheim, en stilling han fratrer ved årsskiftet, skriver NTNU i en pressemelding.

Maudal kjenner universitetet godt helt fra studietiden av, fra en rekke verv blant annet som varaordfører i Studenttinget og medlem av det første interimstyret for universitetet i Trondheim.

I perioden 1971-78 arbeidet Per Ivar Maudal for universitetet i Trondheim. Han skrev da blant annet utredninger om universitetets fremtidige organisasjons- og administrasjonsstruktur og var på slutten leder av økonomiavdelingen.

Av utdanning er Maudal cand.mag. med et påbegynt hovedfag i teoretisk fysikk. Han har administrativ etterutdanning ved NTH og i England.

Rektor Eivind Hiis Hauge er meget glad for tilsettingen av ny direktør. ­

- NTNU står overfor mange og store utfordringer i tiden som kommer. Ikke minst vil den nye Universitets- og høyskoleloven medføre store endringer for universitetet. Gjennomføringen av Kvalitetsreformen er også et betydelig løft for hele organisasjonen. Nettopp i slike tider er solid lederskap avgjørende og jeg er meget tilfreds med at NTNU fortsatt skal ha en særdeles kvalifisert universitetsdirektør i tiden som kommer, sier rektor Eivind Hiis Hauge i pressemeldingen fra NTNU.

Emneord: Universitetspolitikk
Publisert 9. des. 2003 16:21 - Sist endret 10. des. 2008 15:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere