SiO: Aktiviteten til himmels

Aldri har studentkafeene hatt mer omsetning, salget av idrettskort vært større og eksamensangsten meldt seg tidligere. - Effekten av Kvalitetsreformen er enorm, sier Lisbeth Dyrberg , administrerende direktør i Studentsamskipnaden.

- Vi merker at det er blitt flere studenter på campus og at aktiviteten er høyere, sier Lisbeth Dyrberg, administrerende direktør i SiO.
Foto: Grethe Tidemann

- Det er en betydelig endring i studentenes atferdsmønster slik vi registrerer det, sier Lisbeth Dyrberg.

Hun forteller at endringene er merkbare i samtlige avdelinger.
- Det er generelt flere studenter på campus, og tempoet er høyere, sier hun.
- I studentbarnehagene var alle barna på plass første dag etter sommerferien. Tidligere har mange foreldre bevilget seg et par ekstra feriedager, og det tok alltid litt tid før alle ungene var tilbake.

Tidlig eksamensangst

Dyrberg forteller at Sosionomtjenesten og Helsetjenesten har opplevd et større press enn normalt de første ukene etter semesterstart og rapporterer om pågang fra studenter som engstet seg for studieprogresjon og eksamen allerede i august.

Også idrettsanleggene merker større pågang.
- Det er flere studenter her og flere som trener, og vi har solgt flere kort enn på samme tid i fjor, sier hun.

Dyrberg kan også fortelle om rekordstor omsetning ved studentkafeene.
- Etter innføringen av ordningen med månedlige utbetalinger av lån og stipend har vi opplevd en jevn økning. I tillegg har vi hatt en betydelig økning i september, opplyser hun. Lisbeth Dyrberg tror økningen skyldes både at flere studenter oppholder seg på universitetsområdet og at universitetet har investert i nye spisesteder. Tilbudet til studentene er blitt mer spennende.

Det er, ifølge Dyrberg, for tidlig å si hvor mye økningen i omsetning vil gi i overskudd.
Også Akademika har denne høsten hatt høyere omsetning enn forventet. Dyrberg mener årsaken til dette er mye nytt stoff på pensum, og at studentene har gått inn for å skaffe seg bøkene tidlig i semesteret.

Mindre frafall

- I Boligdivisjonen registrerer vi at oppsigelsene som vanligvis kommer i oktober, uteblir i år, forteller hun.
- Det betyr at færre studenter planlegger å flytte ut før jul, noe som kan indikere at studentene ikke faller fra tidlig i studiet i samme grad som før.

Lisbeth Dyrberg betegner utviklingen som spennende og interessant, men mener det for tidlig å trekke endelige konklusjoner.
- Kvalitetsreformen har fått enda større konsekvenser enn vi forventet, men alt dette må vi analysere nærmere sammen med universitetet, sier hun.

Emneord: Studentforhold Av Grethe Tidemann
Publisert 30. okt. 2003 14:57 - Sist endret 10. des. 2008 15:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere