Tor Saglie blir departementsråd

Universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo, Tor Saglie, ble fredag utnevnt til ny departementsråd i Kommunal- og regionaldepartementet.

SLUTTER: Universitetsdirektør Tor Saglie slutter ved UiO og går til stillingen som departementsråd i Kommunal- og regionaldepartementet.
Foto: Ståle Skogstad

-Når går du av som universitetsdirektør?
- Noen nøyaktig dato er ikke fastsatt, men det blir i begynnelsen av juni, sier Tor Saglie.

- Hvorfor går du av?
- Da jeg begynte som universitetsdirektør i 1991, sa jeg at jeg at jeg skulle holde på til jeg er i midten av 50-årene. Nå har jeg vært her i tolv år, og jeg er blitt 53 år. På den måten er jeg innenfor den tidsplanen jeg har hatt hele tiden, svarer Saglie.
- Når dette har skjedd litt fort, er det fordi det dukket opp en interessant stilling. Dette er noe du ikke kontrollerer selv, sier han.

Saglie forteller at han går av med blandede følelser.
- Jeg har lagt mye engasjement og følelser i stillingen som universitetsdirektør, og universitetet vil alltid stå mitt hjerte nærmest. - Samtidig er jeg svært inspirert av de utfordringer som ligger i Kommunaldepartementet. Dette departementet har tunge politikkområder som innvandrings- og intergreringspolitikken og kommunal sektor, sier han.

Tor Saglie etterfølger Ulf Sand.

Publisert 11. apr. 2003 13:33 - Sist endret 10. des. 2008 15:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere