Skatter fra Det russiske statsbiblioteket på UB

For første gang i Norge vises nå en enestående utstilling av bøker, manuskripter, kart og stikk fra verdens nest største bibliotek. Det skjer når utstillingen av bøker og kulturskatter fra Det russiske statsbibliotek åpnes av statssekretær Yngve Slettholm og Russlands visekulturminister Vladimir S. Malisjev i Georg Sverdrups hus fredag 11. oktober.

Utstillingen, som har stor kulturhistorisk interesse, viser utviklingen av den russiske skriftkulturen gjennom fem hundre år (1500-1900)illustrert med bøker, manuskripter, kart, stikk og atlas, skriver UiO i ei pressemelding.

Blant annet inneholder utstillingen Dostojevskijs private eksemplar av Det nye testamentet med forfatterens understekninger og kommentarer. Dostojevskij fikk boken av sin venninne, fru Fonvizina, på vei til soning i Sibir, og denne boken har hatt enorm betydning for hans forfatterskap.

Utstillingen omfatter ca. hundre objekter. Det er bøker trykt av Russlands første boktrykker Ivan Fedorov i 1550 til moderne utgaver fra begynnelsen av det 20. århundre. Vakre bokbind og ex libris med eiernes portretter - tsarer og fyrster, gir en følelse av Russland gjennom tidene og minner oss om de store russiske forfattere som Tsjekhov og Pusjkin.Utstillingen inneholder en rekke førsteutgaver og manuskripter.

Utstillingen åpnes fredag 11.oktober kl. 1200 og varer til 31. oktober 2002.

Emneord: Internasjonalisering, Georg Sverdrups hus, Russland
Publisert 4. okt. 2002 16:26 - Sist endret 10. des. 2008 15:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere