Administratørenes spisested er åpnet i ny drakt

Regnskapsførere, arkitekter, studiekonsulenter, informasjonsrådgivere, sekretærer, direktører - ja, hele Administrasjonsbygningen på Blindern var torsdag denne uka invitert til frokost i den nyrestaurerte kantina i tiende etasje.

- Jeg vil gjøre mitt beste for at alle skal bli fornøyd, sier kantineansvarlig Sompong Kvaal.
Foto: Ståle Skogstad

Utsikten er den samme storslagne, men stolene, sofaene, bordene, lampene og maten er ny.
- Svært trivelig, synes de fleste Uniforum snakket med.

Langstrakte sofaer i grått trekk og med en umiskjennelig minimalistisk utstråling, hvite lamper over bordene i appellerende fasong, bord i lyst treverk og ditto stoler. Riktignok er ikke alle de gamle stolene skiftet ut ennå, men nye kommer, loves det.

- Jeg liker delingen av kantina. Det gjør det mulig å sitte i ro med en gruppe avsondret fra den daglige lunsjen. Det tror jeg vil fungere godt. Intensjonene fra oppussingen som ble foretatt for noen år siden, er tatt godt vare på, konstaterer assisterende universitetsdirektør, Inger Stray Lien. Hun er lettet over at kantina ikke er blitt så veldig "koselig".
- Den er ikke overdynget med effekter, det synes jeg er bra, sier hun, og legger til at det vil bli en fryd å ta med gjester til det nyoppussede lokalet. - Jeg tror vi kommer til å se at bruken øker.

Etterlysning: Leksikon og espresso

Juridisk seniorrådgiver Einar Noreik er også glad for de endringene som er gjort i kantina.
- Jeg kommer til å gå hit hver dag. Det eneste jeg savner er et leksikon. Det kan komme godt med når vi sitter fast i en av våre mange lunsj-diskusjoner, sier han.
- Jeg er mest fornøyd med kaffebaren. Nå mangler bare skikkelig kaffe, mener Geir Walderhaug, leder ved Hovedarkivet, som nok ikke fikk mindre lyst på god kaffe etter at Stray Lien hadde lest diktet "Espresso" av den store svenske dikteren Tomas Tranströmer for frokostgjestene. Godt er det da å vite at en espresso-maskin faktisk er i kjømda.

- Det er blitt flott! svarer driftsleder Knut-Erik Olsen på spørsmål om han liker de nye omgivelsene. - Mye triveligere enn før. Nå tror jeg også møblene vil få stå i fred, før ble de nemlig kastet om kull hele tiden.
- Veldig bra. Innmari koselig. Jeg vil gå hit her dag, smiler Ruth Karin Lødding som jobber i Regnskapsseksjonen. - Om jeg skulle ønske meg noe, måtte det være at en pianist, gjerne en ung mannlig sådan, ville komme hit og spille for oss - hver fredag, for eksempel.

Ved et av bordene sitter et ungt mannlig trekløver fra Teknisk avdeling: Kåre Kristiansen, Henry Leirdal og Knut Ottersen, som kommenterer slik: - Mye bedre, god stemning, helt topp! Vi synes særlig det er godt å se at sjokoladekurven bortpå disken der bugner av godsaker.

- Bruk kantina!

Kantineutvalget bestående av førstesekretær Lissen Kummervold, seniorarkitekt Bent Aaby, informasjonskonsulent Bente Hennie Strandh og representanter fra SiO har stått bak endringene som er gjort i kantina.
- Vi har lagt vekt på tre ting: service, meny og interiør, påpeker Bente Hennie Strandh. - Ved å forbedre disse tingene sammen, mener vi at stedet er blitt mer attraktivt for langt flere enn før. Pris på maten har vært et diskusjonstema. Det har vært viktig for oss at maten ikke skulle bli for dyr, samtidig som den skal være god og variert. Vi har vært opptatt av at spisestedet skal treffe sitt publikum. For å kunne opprettholde et godt tilbud, er det viktig at folk nå bruker kantina og ikke blir sittende og spise i hver sin krok omkring i bygningen.

- Vil gjøre mitt beste

- Jeg synes det er blitt koselig her, sier kantineansvarlig Sompong Kvaal, bedre kjent som "Mem". - For meg er det viktig at alle blir fornøyd. Jeg håper at hver enkelt vil si fra til meg om det er noe de ønsker. Og jeg skal love å gjøre så godt jeg kan. Jeg vil sørge for at "menyen" endres fra dag til dag, sier hun.

Kvaal forteller at hun har jobbet i kantina siden august i fjor. - Noen ganger er det svært travelt, men jeg trives godt og ønsker å fortsette å jobbe her så lenge jeg kan, sier hun, og legger til: - Hjertelig velkommen hit, alle sammen!

Emneord: Butikk, Arbeidsmiljø, Kaffebar, Kantine Av Trine Nickelsen
Publisert 31. jan. 2002 12:57 - Sist endret 10. des. 2008 14:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere