Holocaust-senteret venter på villa

Holocaust-senteret er for lengst etablert. Men Villa Grande på Bygdøy er ikke innflyttingsklar før i 2004. I mellomtiden holder senteret hus i Ullevålsveien 105. - Virksomheten er i full gang, forsikrer styrets leder, førsteamanuensis Knut Aukrust.

Holocaust-senteret holder hus i Ullevålsveien 105 (bildet) mens Villa Grande på Bygdøy pusses opp.
Foto: Trine Nickelsen

Det var 3. april i år at stiftelsen Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteters stilling i Norge ble formelt etablert. Siden den gang har virksomheten ved senteret pågått jevnt og trutt, om enn i det stille, i midlertidige lokaler i Ullevålsveien 105.

Skal ansette forskningsdirektør

Nylig lyste senteret ut en stilling som prosjektkoordinator. -Prosjektkoordinatorens arbeidsoppgaver vil være knyttet til den daglige driften inntil senteret får en mer permanent bemanning. Senteret får også en sivilarbeider i sin stab fra i høst.Vi prøver å bygge opp en større boksamling og holder på å forberede dokumentasjons- og utstillingsarbeidene som skal inn i Villa Grande, forteller Aukrust.

Stillingen som forskningsdirektør skal lyses ut i høst. - Vi håper å ha vedkommende på plass i løpet av våren neste år. Forskningsdirektørens oppgave blir å lede oppbyggingen av senteret både innen Holocaust-forskningen og forskningen på livssynsminoriteter. Begge er svære internasjonale forskningsfelt, påpeker han.

Studietilbud

Senteret holder også på å utarbeide studiemoduler innenfor begge sine to felter. - Vi vil gi tilbud både på bachelor- og mastergrads-nivå. Dette skal skje i samarbeid med aktuelle institutter, som Historisk institutt, Institutt for statsvitenskap og Institutt for kulturstudier, sier Aukrust.

Han forteller at senteret også vil arrangere workshops. - Vi ønsker at senteret allerede nå bestreber seg på å være et sted også for folkelig engasjement, med brudd på menneskerettighetene og antirasistisk arbeid som viktige tema.

Senteret kan friste med flere forelesninger og seminarer utover høsten. Smakebiter fra programmet: Professor Odd Bjørn Fure vil 30. oktober forelese om nye perspektiver på Holocaust-forskningen. Den internasjonalt anerkjente Holocaust-forskeren Yehuda Bauer, som har skrevet boka: "Rethinking Holocaust", hvor han oppsummerer vitenskapen på en ny og oppsiktsvekkende måte, kommer til senteret for å holde et seminar i slutten av november.

Emneord: Villa Grande Av Trine Nickelsen
Publisert 14. sep. 2001 14:18 - Sist endret 10. des. 2008 15:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere