Gode statistikker for Uniforum nett no

I et halvt år har Uniforum kunnet tilby sine lesere løpende nyheter på nettet. I januar ble det satt en foreløpig rekord med 22 000 treff. Det gjør at universitetets nyhetsavis hører med blant UiOs aller mest leste nettsider.

- Ca. 4000 personer leser Uniforum nett no hver måned, sier Are Gulbrandsen.
Foto: Ståle Skogstad

- Totalt kan vi snakke om rundt 4000 lesere per måned. Statistikkene viser at rundt 40 prosent av de som er inne på Uniforum nett no sine sider er tilknyttet UiO. Resten av leserne sitter i Norge (30 prosent) og i andre land (30 prosent). Det er relativt høye tall konstaterer prosjektleder Are Gulbrandsen ved Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT).

Det er han og kollegene Endre M. Rognerud og Terje Bakka, som har utarbeidet den tekniske løsningen for nettavisen som har vært i drift siden 1. september i fjor. - Utgangspunktet for prosjektet var å finne enklere måter å legge ut informasjon i web ved Universitetet i Oslo. Vårt mål har vært å gjøre det enkelt for Uniforums redaksjon å skrive, publisere og administrere nyheter på nettet, sier han.

Ferske nyheter

Redaksjonen har de siste seks månedene lagt ut ferske nyheter to-tre, opptil fem ganger i uka. Det viser seg at fleste leserne kommer inn i Uniforum nett no via UiOs hovedside og fra siden "For ansatte".
- Artikler som handler om studier ser ut til å være de mest populære, noe som kanskje har en sammenheng med at de fleste på UiO er studenter. De sakene som får flest treff, er de som flagges på UiOs forside, konstaterer Gulbrandsen.

- Det er også interessant å merke seg at det er en mangedobling av referanser til Uniforum i andre nyhetsmedia etter åpningen av den nye nettjenesten.

USIT videreutvikler nå den tekniske løsningen slik at den kan brukes som en mer generell nettavistjeneste for andre publikasjoner ved UiO. Biørnetjenesten, realistforeningens avis, er første eksempel på dette.

Redaktøren fornøyd

- Jeg er godt fornøyd antall lesere av Uniforum nett no, sier redaktør Martin Toft. Han er ikke minst glad for at langt flere utenfor universitetet nå leser Uniforum, men mener at avisen ennå ikke er godt nok kjent blant universitetets studenter og ansatte.

- Jeg tror vi har en jobb å gjøre når det gjelder å markedsføre nettavisen slik at flere ved UiO blir oppmerksomme på nettutgaven av avisen og vil bruke den aktivt, sier Toft.

Han understreker at Uniforum på trykk, som kommer ut annenhver uke, fremdeles spiller en viktig rolle som nyhetsformidler. - Uniforum nett no er ingen erstatning for papirutgaven av avisen.

- Holder meg oppdatert

Hvor mye folk omkring på UiO bruker nettavisen, er, etter det Uniforum erfarer, relativt varierende. Vi har snakket med to:

- Med en gang jeg kommer på jobb åpner jeg Internett og kommer til UiOs forside på nettet. Da kaster jeg alltid et blikk til venstre på siden for å se om det er noen spennende nyhetssaker der. Det er ikke alltid jeg har tid til å lese sakene med det samme, men jeg følger med. Jeg er inne på Uniforum nett no sine sider flere ganger i uka, forteller Else Momrak Haugann som er leder for Konsulenttjenesten for funksjonshemmede studenter. Hun er svaksynt og avhengig av stor skjerm og god layout på websidene.

- Å lese nettutgaven av Uniforum er en fin måte å holde seg oppdatert på. Jeg er derfor svært glad for å ha den. Jeg tar med meg papirutgaven også, den kikker jeg gjerne i på trikken. "Hva skjer"-siden gir en god oversikt over det som rører seg omkring på UiO. Jeg har likevel forståelse for at universitetet etter hvert vil prioritere nettutgaven av avisen, og velger å bruke ressurser, som i dag går til den trykte utgaven, på andre ting.

Leser bare papirutgaven

- Jeg leser aldri Uniforum på nettet. Den kjenner jeg rett og slett ikke til, medgir professor Raino Malnes ved Institutt for statsvitenskap.

- Når jeg får Uniforum i posten blar jeg alltid igjennom den og leser bestandig noe. Jeg sitter allerede så mye foran skjermen og skriver, at det å lese aviser på denne måten er noe jeg ønsker å begrense. Jeg leser jeg to-tre utenlandske aviser på nettet som det er vanskelig å få tak i, og det får holde. Jeg synes det ville være synd om Uniforum i papirform skulle forsvinne. Det er en god avis, med spennende titler og bra saker. At avisen kommer hver 14. dag, opplever jeg som passe ofte.

Emneord: Uniforum nett no Av Trine Nickelsen
Publisert 6. mars 2001 15:55 - Sist endret 10. des. 2008 15:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere