Universitetet i Oslo deltar i dugnad mot rasisme

- Kampen mot vold og rasisme må føres på grunnlag av kunnskap og innsikt. Universitetet i Oslo ønsker å delta i samfunnsdugnaden mot rasisme etter det tragiske drapet på Holmlia, fremholder rektor Kaare R. Norum i ei pressemelding fra UiO.

Universitetet har først og fremst forskning og kunnskapsutvikling å bidra med i kampen for å treffe riktige valg og styrke holdninger i folket. Også forskere ønsker å vise samfunnsengasjement når overgrep skjer og menneskeliv blir truet.

Lørdag 3.februar kl. 12.00 - 14.30 inviterer universitetsledelsen og Studentparlamentet i Oslo til åpent møte mot vold og rasisme i Gamle festsal i Urbygningen på Karl Johan.

Profilerte forskere og samfunnsdebattanter vil dele av sin innsikt og sine erfaringer om vold og diskriminering ut fra forskjellige fagvinkler. Det blir korte innlegg av prorektor Rolv Mikkel Blakar, psykologi, Thomas Hylland Eriksen, sosialantropologi, Per Fugelli, sosialmedisin, Hedda Giertsen, kriminologi, Knut Aukrust, kulturstudier/Holocaust-senteret, og Katrine Fangen, FAFO. De vil holde innlegg over følgende temaer:

Thomas Hylland Eriksen
"Muligheten for et fargeblindt samfunn"

Per Fugelli
"Fremmedfryktens patologi"

Rolv Mikkel Blakar
"Språk og rasediskriminering"

Hedda Giertsen
"Rasisme, vold og reaksjoner"

Knut Aukrust
"Universitetet og Holocaust"

Katrine Fangen
"Hvordan skal samfunnet forholde seg til nynazistene? Hvilke strategier er konstruktive?"

Ordstyrer blir Anne Berit Grøtterud

Publisert 1. feb. 2001 12:05 - Sist endret 10. des. 2008 16:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere