Fem i farta

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 7 1999


Savner du akademikernes engasjement i krigen i Kosovo? Hva bør UiO gjøre?


Ernst Håkon Jahr, professor i nordisk språkvitenskap ved Høgskolen i Agder

- Hmm, vanskelig spørsmål. Jeg synes i alle fall at universitetet ikke bør engasjere seg i annet enn det humanitære arbeidet. Det er uvanlig stille; det er ikke vanlig at akademikerne har engasjert seg så lite som de har gjort i denne konflikten. Men så er det jo også en veldig spesiell situasjon.


Øystein Skar, studiekonsulent på Filosofisk institutt

- Jeg savner det ikke spesielt. Noen har jo meldt seg i debatten, som ikke har bedre forutsetninger enn andre. Jeg begriper ikke at akademikernes engasjement er noe å savne. Jeg kunne tenke meg at UiO stilte med en penge- eller tøyinnsamling, eller noe annet konkret.Trude Ødegaard, matematikkstudent

- Nei, det gjør jeg så absolutt ikke. Jeg synes akademikerne har vært veldig engasjerte. Det er ikke så mye UiO kan gjøre, bortsett fra å vise at vi har en riktig holdning som passer akademikere; det vil si engasjert og objektiv og som belyser saker fra flere sider.


Audun Forgard, besøkende

- Jeg har ikke hørt så mye. Det er ikke så godt å vite hva akademikerne kan gjøre, de sitter bare inne på kontorene sine. Vi kan ikke forvente så mye av dem.
 
 Bjørnhild Stokvik, studiekonsulent

- Jeg savner engasjement blant folk flest, jeg. Jeg har sett et visst engasjement blant akademikerne, men NATO slipper for lett unna med at "vi hadde ikke noe valg". Det har påvirket til passivitet. UiO bør engasjere seg i debatter i mediene.
Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 7 1999
Publisert 8. mai 1999 12:05 - Sist endra 1. sep. 2014 13:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere