Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 05 1998

- Universitetene i en bakevje

- Jeg skjønner at dr.polit.-studentene er frustrerte og ønsker seg fellesskap og et bedre miljø, men jeg tviler på om universitetet er i stand til å gi dem det. Det snakkes så mye om kunnskapssamfunnet, om betydningen av utdanning og kompetanse, at det er viktig å utdanne gode forskere. Men universitetene er havnet i en bakevje. Kunnskapsbyggingen foregår alle andre steder og ikke ved universitetene, sier professor Yngvar Løchen ved Universitetet i Tromsø.

Tromsøflaket 4/98

Mot en verden av amasoner

[...] Hvis kloning ved kjerneoverføring, mot all formodning, en gang i fremtiden skulle bli aktuell for å avhjelpe barnløshet, kan en kvinne få barn med seg selv. Hun kan simpelthen bære frem sin egen klon laget ved kjerneoverføring fra en av sine egne celler til et av sine egne kjerneløse egg. Da kunne man klare seg uten menn i forplantningen - og få en verden med amasoner, er det det vi ønsker oss? skriver sekretariatleder i Bioteknologinemnda, Ruth Klepp Aakvaag.

Genialt 1/98

NTNU-studenten uten karriereambisjoner

En stor internasjonal undersøkelse viser at NTNU-studentene har andre prioriteringer enn sine kolleger i andre europiske land.

NTNU-studenten er helt uinteressert i å bli sjef eller å starte sitt eget firma. Derimot ligger han på topp når det gjelder ønsket om å ha god lønn og et interessant liv utenfor jobben.

Universitetsavisa 5/98

Behersker mange språk dårlig

[...] - Jeg pleier å si som en del andre lingvister at jeg behersker mange språk dårlig. Jeg kan jo lese dem bedre enn jeg kan snakke. Jeg har ikke skrevet om noen språk som jeg ikke iallfall har kunnet lese.

En lingvist kan ikke skrive om et språk, enten det er armensk, gresk eller et polynesisk språk, uten å ha en passiv beherskelse av det. Men for å kunne snakke et språk flytende, må man sette seg grundig inn i det, sier han og legger til at han nå snakker et samoisk som snart ingen samoaner snakker.

Dekan Even Hovdhaugen i Apollon 1/98

 

 

 

 

 

 


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 05 1998
Publisert 25. mars 1998 13:28 - Sist endra 1. sep. 2014 13:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere