Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 04 1998

"Fornebu er en idé, ikke et sted"

– Fornebuprosjektet må ses i en nasjonal sammenheng. Fornebu er ikke et sted. Det er en idé. For å øke tilgangen på fagfolk må for det første utdanningen øke ved lærestedene over hele landet. For det andre må en del av opplæringen skje i et utvidet fagmiljø der ulike bedrifter trekkes inn, sier Gudmund Hernes, som mener knappheten på fagfolk er sterkt undervurdert.

Forskerforum nr. 3/98

– Ikkje prostitusjon!

Men forskning må finansierast, og eikvar forskingsstilling er finansiert over eit offentleg eller privat budsjett. Desse pengane må takast frå ein stad, i konkurranse med andre. Då kallar eg det ikkje prostitusjon å sikra forskinga si framtid gjennom å presentera kva ein driv på med, sier Paal Alme, informasjonsdirektør i Norges Forskningsråd.

Forskerforum nr. 3/98

Länge leve å, ä och ö

– Hej på er Pal, Ake, Hjordis, Gorel og Gunlog! Ni undrar kanske vad som hände med å, ä och ö? Det gör jag också. Men nu är det så bestämt att e-post till någon som har prickiga för- eller efternamn inte fungerar i cyberspace. E-post till Östen@Österman.Öregrund.se. Nix pix. Östen blir Osten. Alltihop är en anpassning till den anglosaxiska världens alfabet vars sista bokstav är z. Det vet väl varenda människa att alfabetet slutar med ö! Jag tyckar detta är upprörande. Vad tänker Goran Persson göra åt saken? Skicka digital klagoskrift till Bill Gates?

Universen nr. 2/98

Humanistane sutrar

– Særleg humanistane er redd for ikkje å få sleppe til? – Humanistane brukar alt for mykje tid på å sutre. Dei må verte meir konstruktive, hevdar Johan P. Olsen, som viser til ARENA-prosjektet, som Olsen sjølv har eit stort ansvar for, og der humanistane har ein viktig plass, ifølge Olsen.

På Høyden nr. 3/98

Hoderisting

Det er et fravær av offentlig politikk i forhold til universitetene. Politikerne er opptatt av ganske andre ting enn hvor Norge skal være i år 2050. At man vegrer seg mot å bruke noe mer av oljepengene til å få kunnskap inn i hodene på folk, og til å utnytte de hodene vi har, gjør at man ryster noe oppgitt på eget hode, sier Kåre Rommetveit, direktør ved Universitetet i Bergen.

Universitetsavisen 4/98


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 04 1998
Publisert 13. mars 1998 12:53 - Sist endra 1. sep. 2014 13:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere