Fem i farta

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 04 1998

Fem i farta

Hva betyr EUs forskningsprogrammer for deg?

{short description of image}Einar Uggerud, professor i kjemi:

- Nå har de ingen betydning, men vi fikk penger i det forrige rammeprogrammet. Denne gangen søkte vi også, med de beste skussmål, uten å få midler. Jeg mener at det er for mye politikk og for lite faglige vurderinger som avgjør hvem som får støtte.

{short description of image}Aasta Karen Engh, kontorsekretær, Biologisk institutt:

- Vårt institutt er involvert i om lag 12 EU-prosjekter. Jeg har ansvaret for rapporteringer som gjelder økonomien i prosjektene, og forsøker etter beste evne å holde orden på kontoen.

{short description of image}John S. Gray, professor i marinbiologi:

- I forrige uke fikk jeg faktisk tilslag på et 16-millioners prosjekt. Jeg er godt fornøyd med marin-programmet i EU, men kvaliteten på dem som skal vurdere søknadene, varierer voldsomt fra program til program. Jeg synes også det er bekymringsfullt at det femte rammeprogrammet rettes mer mot industrien, slik at det blir mindre til den frie forskningen. Marin forskning har falt nesten helt ut.

{short description of image}Helge Pharo, bestyrer, Historisk institutt:

- Ved instituttet har vi meldt oss på 2-3 nettverk, men det er foreløpig på søknadsnivå så vi vet ikke om det blir penger av det. Ellers er det ikke veldig mye å hente i historie, og personlig har jeg så mange prosjekter fra før at jeg greier meg lenge.

{short description of image}Kjell Rønning, forskningstekniker, Kjemisk institutt:

- For meg har de liten betydning. Jeg er ansvarlig for lab-en i lavere grad organisk kjemi, og jeg tror heller ikke at noen av dem som bruker lab-en har søkt etter midler.

 

 


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 04 1998
Publisert 13. mars 1998 12:53 - Sist endra 1. sep. 2014 13:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere