HF-dekan må velges på nytt

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 1997

På grunn av formelle feil under dekanvalget ved Det historisk-filosofiske fakultet (HF) i vår, blir det nytt valg i midten av september.

AV MARIANNE TøNNESSEN

I mai ble professor i lingvistikk, Even Hovdhaugen, valgt til ny dekan ved HF. Han vant med knapp margin til motkandidaten, filosofiprofessor Nils Roll-Hansen. Det var særlig blant studentene og de administrativt ansatte at Hovdhaugen sanket stemmer, mens flertallet av de vitenskapelig ansatte ønsket seg Roll-Hansen.

Etter valget gjorde Filosofisk institutt fakultetsledelsen oppmerksom på at det hadde vært formelle feil ved valget.

TO FORMELLE FEIL

Det er ingen som bevisst har brutt valgreglementet. Men det ble gjort to formelle feil, sier fakultetsdirektør Grete K. Starheim.

Den ene feilen var at valgkomiteen godtok at valget blant studentene skulle være indirekte. Dette skulle vært forelagt fakultetsrådet. Den andre feilen var at studentenes representanter, altså fagutvalgene, skulle ha kommet sammen til en valgforsamling, noe som ikke skjedde.

NYVALG FOR ALLE

Fakultetstyret har vedtatt å holde nytt valg blant både de ansatte og studentene, selv om det bare var i studentgruppa at det hadde vært formelle feil. Styret har også vedtatt at studentenes valg skal foregå indirekte.

Kandidatene vil være de to samme som ved valget i vår, og det vil bli holdt et møte 10. september der de får presentere seg. Siste frist for å avgi stemme er 16. september.

Starheim regner med at den nyvalgte dekanen vil begynne 1. oktober. Fram til da vil den tidligere dekanen, Bjarne Hodne, fortsette i vervet.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 1997
Publisert 22. aug. 1997 16:23 - Sist endra 1. sep. 2014 13:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere