PRESSEBITER

Innhold Uniforum 05/96

PRESSEBITER
Homøopati dempet allergi

Homøopati-medisin beskytter mot de kraftigste forverringene av allergi når mengden bjerkepollen øker. Men de personene som tok homøopati-medisinen for lenge, ble værre igjen. Dette er de foreløpige resultatene fra den første norske undersøkelsen om virkningen av homøopatisk medisin ved allergi. Det må være «noe» i pillene som gjør at resultatet blir såpass forskjellig i gruppene, sier Siri Aabel, forskeren bak undersøkelsen. Aabel er utdannet lege og homøopat og forsker ved Institutt for almenmedisin, Universitetet i Oslo.

Aftenposten morgen

Ozonlaget over Norge har aldri vært så tynt som nå, viser målinger fra Norsk institutt for luftforskning (NILU)

Professor i geofysikk ved Universitetet i Oslo, Ivar Isaksen, er bekymret over utviklingen. ­ Ozonlaget er ekstremt tynt nå. Noe av forklaringen er at det foregår stor nedbryting av ozongasser på denne tiden av året. Utslipp av KFK-gasser bidrar også under visse forhold til å bryte ned ozonlaget, sier professor Isaksen.

Aftenposten aften

Vi er bare ved fanfaren av informasjons-revolusjonen

­Ser vi 15 år bakover i tiden, til 1981, var det året før PC-en ble lansert. Skal vi se like langt framover, må vi forvente liknende uforutsigbare brudd i utviklingen. Ennå er vi bare ved fanfaren av informasjonsrevolusjonen, sier professor Jon Bing ved Institutt for rettsinformatikk. For den som skal skue inn i informasjonsteknologiens (IT) framtid er det viktigst å se seg tilbake. I dag, hvor landingen på månen nesten er glemt, er det viktig å huske på at det lever mennesker som var med på de første flygingene. Og som har lyttet med andektig undring i høretelefonene på krystallapparatet.

Nordlys

Kjuus i historisk rettssak om rasisme

Den rasist-tiltalte Jack Erik Kjuus vil ha juseksperter ved Universitetet som forsvarere, men én har allerede sagt nei. Rettssaken blir historisk. Statsadvokaten i Oslo gjorde i går det som både politikere, politiet og Riksadvokaten lenge har bedt om: Han tok ut tiltale mot Hvit Valgallianses leder, Jack Erik Kjuus, for å ha spredt rasistisk propaganda.

Det er på langt nær sikkert at påtalemyndigheten vil få medhold i rettssalen. De tre jusekspertene, Svein Slettan, Jon T. Johnsen og Henning Jakhelln, har tidligere sagt at det er tvilsomt om Hvit Valgallianses prinsipprogram rammes av den såkalte rasisme-paragrafen i straffeloven.

Aftenposten morgen.


Innhold Uniforum 05/96
Publisert 1. apr. 1996 23:40 - Sist endra 1. sep. 2014 13:13
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere