PRESSEBITER

Innhold Uniforum 04/96

PRESSEBITER
Journalistikk eget forskningsområde

Oslo: Journalistikk skal etableres som eget forskningsområde i Norge. Landets første professorat i journalistikkforskning utlyses ved Journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo i løpet av sommeren.

Universitetet i Oslo er aktiv samarbeidspartner, mens medieforskningsmiljøet i Bergen hittil har vært holdt utenfor.

Bergens Tidene

Skjellettene blir i Oslo

STORSLETT: De mange hundre samiske hodeskallene og skjelettene blir foreløpig liggende ved Anatomisk institutt i Oslo. Bare hodeskallen etter Mons Somby blir om kort tid overlatt til Samisk kulturminneråd. Om hodet etter Aslak Hætta blir funnet, blir også det sendt vekk fra sin nåværende oppbevaringsplass.

Leder for Samisk kulturminneråd, Audhild Schanche, sier det er opp til Sametinget hva som nå skal skje med skjelettsamlingen. Samisk kulturminneråd har anbefalt at Sametinget setter i gang en utredning om etiske og kulturpolitiske retningslinjer omkring forskning på samer. Spørsmål om bruk og oppbevaring av de samiske skjelettene må utredes i den forbindelse, mener kulturminnerådet.

Nordlys

Tiltalt for svindel med studielån

Oslo (NTB): Det er tatt ut tiltale mot to menn på 28 og 34 år som politiet mener står bak omfattende svindel mot Universitetet i Oslo. Med falske studentbevis skal de to urettmessig ha fått ut over 600.000 fra Postbankens filialer. Disse pengene skulle i fjor høst utbetales til universitetets studenter, skriver Arbeiderbladet. Det var 25. august 1995 de to, ifølge tiltalen, fikk med seg lånebevis og utbetalingsblanketter for til sammen 7,5 millioner kroner fra administrasjonsbygget på Blindern. I tillegg tok de med seg nødvendig utstyr for å lage falske studentbevis. I løpet av et par uker greide de å få ut over 600.000 fra Postbankens filialer. Til slutt ble mennene pågrepet i Thailand. Ingen av dem erkjenner straffeskyld.

NTB

Woody Allen til Ibsenfestivalen?

Woody Allen og de verdenskjente regissørene Peter Stein, Peter Zadek, Robert Brustein og Richard Eyre er noen av de navnene Senter for Ibsen-studier nå arbeider for å få til et to dagers seminar under Ibsen-festivalen til høsten. Dette forteller dokumentasjonssenterets daglige leder, Astrid Sæther.

Dagbladet


Innhold Uniforum 04/96
Publisert 8. mars 1996 16:53 - Sist endra 1. sep. 2014 13:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere