Fredsprosessen - den eneste mulige vei

Innhold Uniforum 04/96

Palestinsk dekan:

­ Bombeaksjonene de siste ukene er et tilbakeslag, men fredsprosessen må ikke stoppe. Tvert imot må den «speedes» ytterligere opp.

AV GRO LIEN GARBO

Det sier dr. Awni Khatib, dekan for Det matematisk naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Hebron, som er i Norge i anledning samarbeidet mellom Universitetet i Oslo (UiO) og palestinske universiteter.

­ Terroren er et slag mot alle fredselskende - også palestinerne. Det som har holdt mange palestinere oppe, har nettopp vært håpet om at voldssirkelen skulle brytes ­ og så er det det motsatte som skjer. Til tross for dette må fredsprosessen fortsette. Det finnes ikke noe alternativ ­ verken for palestinerne eller israelerne, understreker han. Khatib mener at støtten mange hevder at HAMAS har i det palestinske folket, er sterkt overdrevet.

Khatib er palestinsk koordinator for prosjektet «Building Competence in Epidemiology in Palestine», der forskere fra universitetet i Hebron samarbeider med forskere fra Senter for epidemiologi, Instituttgruppe for samfunnsmedisinske fag (UiO).

Mandag denne uken holdt Khatib et foredrag om det palestinske valget for interesserte tilhørere på Instituttgruppe for samfunnsmedisinske fag.


Innhold Uniforum 04/96
Publisert 8. mars 1996 16:53 - Sist endra 1. sep. 2014 13:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere