Med nytt blikk på universitetet

Innhold Uniforum 04/96

Fersk økonomidirektør:

­ Universitetets økonomi er stort sett bra. Men som alle offentlige enheter er universitetet pålagt å utnytte ressursene best mulig. Det er folks skattekroner det gjelder.

AV GRO LIEN GARBO

Det sier økonomidirektør Jan Erik Tveiten. Etter tre uker i jobben synes han det er vel tidlig å komme med noen programerklæring.

­ Universitetet består av mange miljøer, og det er mye jeg ikke kjenner til. Jeg føler derfor en stor grad av ydmykhet overfor oppgaven, sier Tveiten. Han har planer om å gjøre seg personlig kjent med flest mulig miljøer.

­ Forresten er man ved universitetet god på å dokumentere seg selv skriftlig. Så det er mulig å lese seg til en hel del, sier han.

IKKE KUTTEGLAD

Tveiten er siviløkonom av utdanning og kom til universitetet fra jobben som økonomisjef ved Ullevål sykehus. Der har han vært i seks og et halvt år.

­ Mange forbinder deg med kutteprosessen på Ullevål og lurer på om det er derfor du er hentet hit?

­ Jeg er ikke en sånn som på død og liv liker store tunge økonomiske snuoperasjoner, bedyrer Tveiten. ­ På Ullevål var jeg ikke klar over hvilke kutt vi skulle igjennom da jeg begynte. Jeg trakter ikke akkurat etter den typen oppgaver. Men alt i alt synes jeg vi kom godt ut av prosessen på Ullevål.

­ Før jeg skulle begynne på universitetet, spurte jeg om den økonomiske situasjonen, og fikk vite at den var bra som helhet, forteller han.At noe av det første jeg måtte ta fatt på, var å redusere sentraladministrasjonen, var en utfordring jeg først ble kjent med da jeg tiltrådte. Slik jeg oppfatter det, har vi sammen kommet fram til tøffe, men realistiske budsjettrammer for 1996.

OPPFøLGING På REGNSKAP

Tveiten synes at budsjettarbeidet som gjøres ved universitetet, er godt.

­ Det er imidlertid behov for mer profesjonalisering og oppfølging når det gjelder økonomi og regnskap, mener han. Noe som opptar ham spesielt, er å få til et best mulig nytt økonomisystem. Dette jobbes det for tiden med ved alle universitetene.

­ Hvorfor ønsket du deg til universitetet ?

­ Det er jo landets største utdanningsinstitusjon. Det synes jeg er spennende. Dessuten tror jeg at jeg faglig har noe å bidra med. Jeg har jo jobbet både med budsjett, planlegging, regnskap og innkjøp fra før av på Ullevål.

­ Hvilke egenskaper har du som gjør deg egnet til jobben?

­ Jeg er ærekjær og opptatt av at ting må gjøres ordentlig. Det forsøker jeg å bringe videre til medarbeiderne. Dessuten er jeg av vesen en rimelig rolig kar. Jeg er målbevisst og opptatt av at vedtatte målsettinger oppnås. Jeg håper å kunne være en aktiv pådriver for å videreutvikle Universitetet i Oslo.


Innhold Uniforum 04/96
Publisert 8. mars 1996 16:53 - Sist endra 1. sep. 2014 13:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere