PRESSEBITER

ForrigeInnholdNeste Uniforum 02/96

Rekordmange studenter ved UiO i fjor høst

Totalt 37 792 studenter registrerte seg for høstsemesteret i fjor ved Universitetet i Oslo. Det er ny rekord og en økning på 4,4 prosent i forhold til foregående høstsemester. ­ Studenttallet har økt mer i hovedfag og doktorgrad enn på lavere grad og profesjonsstudiene, sier studiedirektør Toril Johansson. Kvinneandelen er på 57 prosent ­ som høsten 1994. Det historisk-filosofiske og Det samfunnsvitenskapelige fakultet hadde størst økning i antall studenter.

Aftenposten

Nytt laksemiddel mot lakseparasitten

Trondheim: Aluminium i elvevannet kan være et alternativ til den omstridte giften rotenon for å utrydde lakseparasitten Gyrodactylus salaris i norske lakseelver, viser laboratorieforsøk.
Forskerne Arnulf Soleng og Antonio Poleo ved Universitetet i Oslo har gjort laboratorieforsøk som viser at parasitten dør, mens laksen overlever, dersom surt elvevann tilsettes en viss mengde aluminium.
Rotenon er hittil brukt i 23 av de 38 laksevassdragene som er blitt smittet av gyrodactylus.

NTB

Med yrket som hobby

Overgangen til å bli pensjonist betyr ikke at professor Arthur Olav Sandved vil slutte med sitt arbeide. Nei, det er nå han skal få til til det han brenner for. Onsdag gikk han sterkt ut mot Norsk språkråd i en kronikk i Aftenposten. I dag fyller han 65 år og gleder seg til mer tid til forskning.

­ Forskningen har kommet i klemme på grunn av for mye administrasjon, påpeker Arthur Olav Sandved. ­ Universitetet i Oslo har i dag 37 000 studenter, mens det er bygget for 18 000. Dermed går det ut over både forskning og undervisning.

Aftenposten

Ut mot hemmeligholdelse

Hemmeligholdelse av en rapport om Barneombudets forhold til mediene har vakt reaksjoner både hos Barneombudet og instituttet som har laget utredningen. Barne- og familiedepartementet har unntatt dokumentet fra offentlighet slik at heller ikke Barneombudet får vite hva som står skrevet blant annet om ombudets mediestrategi. Rapporten er laget ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo som ikke ønsker at den skal unndras offentlighet.

NTB


ForrigeInnholdNeste Uniforum 02/96
Publisert 10. feb. 1996 12:04 - Sist endra 1. sep. 2014 13:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere