Fakultetsåpning uten statsråd

ForrigeInnholdNeste Uniforum 02/96

Det utdanningsvitenskapelige fakultet, eller UV-fakultetet, ble nylig åpnet. Prodekan Monica Bakken, fakultetsdirektør Bjørnar Sarnes og dekan Lise Vislie ser frem til en spennende tid for det pedagogiske miljøet. (Foto: Ståle Skogstad)

Universitetet i Oslo fikk sitt åttende fakultet, da Det utdanningsvitenskapelige fakultet ble offisielt åpnet 31. januar. Rektor Lucy Smith beklaget at den politiske ledelsen i Kirke-,utdannings- og forskningsdepartementet ikke deltok under åpningen.

AV SVEIN ARTHUR KALLEVIK

­ Det er et skår i gleden at ikke statsråd eller statssekretær kunne være til stede i dag. Det er ikke hver dag vi får et nytt fakultet, sa Smith. Det er 33 år siden forrige fakultetsåpning på universitetet.

Fra departementet kom rådgiver Arve Kjelberg, som rektor betegnet som en venn av universitetet. Han understreket at det er et økende behov for videre- og etterutdanning på universitetsnivå i tiden fremover.

­ Dette vil bli ekstra tydelig når antall førstegangsstuderende går ned, sa Kjelberg.

PEDAGOGIKK STøRRE BETYDNING

Smith understreket at pedagogisk forskning og utdanning vil få stadig større betydning i årene fremover i et samfunn i utvikling. ­ Det flerkulturelle samfunnet og den teknologiske utviklingen er to av utfordringene pedagogene står overfor , sa Smith.

Dekan Lise Vislie fra Det utdanningsvitenskapelige fakultet kunne smilende motta hilsener i form av ord og blomster til det nye fakultetet, hvis farsskap hun plasserte hos tidligere statsråd Gudmund Hernes.

UV-fakultetet får om lag 2000 studenter og 220 ansatte fordelt på tre institutter; Institutt for spesialpedagogikk (ISP), Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling (ILS) og Pedagogisk forskningsinstitutt (PFI).


ForrigeInnholdNeste Uniforum 02/96
Publisert 10. feb. 1996 12:03 - Sist endra 1. sep. 2014 13:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere