Pressebiter


PRESSEBITER
Full satsing på Internet

Universitetet i Oslo tar nå steget fullt ut og kobler opp sine studenter mot Internet. Resten av skoleverket vil også sannsynligvis kobles opp mot Internet via ISDN-linjer, ifølge underdirektør Fred Arne Ødegaard i KUF. Det offentlige arbeider med en ny femårs IT-strategi. Som et ledd i dette har Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) tatt initiativ til å bringe studenter på høyde med en rekke utenlandske universiteter. De foreslår at Oslo dobler antall komplette PC-plasser til 1500 og installerer 8500 nye oppkoblinger til privat PC/MAC på studenthybel, lesesal og bibliotek. Ifølge IT-direktør Arne Laukholm er elektronisk informasjonstilgang avgjørende for studentenes læringsprosess.
Morgenbladet

Deler sin viten

Med innsats av beskjedne pengesummer utveksler Universitetet i Oslo medisinsk viten med russisk helsepersonell. I januar 1993 startet Universitetet i Oslo senteret for medisinsk forskning i Moskva. Etter to år har senteret flere russiske forskere i arbeid og har arrangert en rekke seminarer om medisinske spørsmål. Senterets eksistens er et resultat av den økte norske satsingen på samarbeid med Russland.
Aftenposten

Shakespeare i Baroniet

Tordenskiold kommer til Rosendal i sommer ­ det vil si i form av musicalen som hadde urpremiere i København høsten 1993. I den oppsetningen sang Øystein Wiik hovedrollen; det gjør han også i konsertversjonen som nå skal turnere i Norge. Denne turneen starter i Rosendal, 23. og 24. juni i borggården.
Stavanger Aftenblad

Norske skolebarn i stortest

Skoleelever i 50 land er med i en verdensomspennende test i naturfag og matematikk. Startskuddet har gått for 1600 norske deltagere. De omfattende testene er en del av et internasjonalt prosjekt som skal vurdere matematikk og naturfag på bred basis. Third International Mathematics and Science Study (TIMSS) er det offisielle navnet på undersøkelsen, som styres fra Boston College i USA. Den gjennomføres i regi av IEA, et internasjonalt nettverk i utdannelsesforskning. I Norge gjennomføres prosjektet av Universitetet i Oslo under ledelse av Svein Lie ved Senter for lærerutdanning.
Aftenposten

Publisert 24. jan. 1996 21:08 - Sist endra 1. sep. 2014 12:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere