Studenter forsinkes


Gammelt og dårlig utstyr skaper store problemer for hovedfagsstudent i uorganisk kjemi, Sindre Johansen. Flere studenter må regne med forsinkelser.

Kapasiteten på røntgenlaboratoriet er dårlig. Når utstyr blir ødelagt, blir kapasiteten straks verre, og brukerne må stå i kø for å arbeide i røntgenlaboratoriet.

­ Situasjonen har gjort at jeg trenger 30-40 timer i uken akkurat nå. Det sier seg selv at dette blir en svært vanskelig situasjon når vi er mange brukere som har behov for å benytte utstyret, sier Johansen.

Et røntgenkamera fungerte ikke på ni måneder. Reservedeler må spesiallages, noe som både er kostbart og tar tid. Når utstyret endelig fungerer, blir pågangen av brukere stor.

­ Det er frustrerende å måtte vente så ofte. Dessverre begynner det å bli en vane at utstyr ikke fungerer. Hovedfagsstudentene klarer ikke å fullføre på normert tid. Johansen regner med å måtte bruke mellom et halvt og ett år ekstra på grunn av forsinkelsene.

Da røntgenbildescanneren gikk i stykker, ble det til at Johansen selv reparerte den og måtte kontakte konstruktøren i Sverige.

­ Vi ikke får penger til nytt utstyr. Det er nok en situasjon vi bare må akseptere, sier han.


Publisert 24. jan. 1996 21:08 - Sist endra 1. sep. 2014 12:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere