Kjemisk frieri


Med knall, smell, røyk og masse humor var stipendiatene Kenneth Ruud og Hans Peter Verne gode ambassadører for realfagene under Videregående skole-dag 10. mars. Mellom to og tre tusen elever var innom Blindern for å få vite mer om universitetet.

Stipendiat Hans Petter Verne bød på røyk, knall og smell under knallforelesningen under Videregående skole-dag. (Foto: Eva C. Mortensen)

AV SVEIN ARTHUR KALLEVIK

Med klassisk musikk og flammer i rødt, grønt og gult førte stipendiatene de vel 200 elevene fra 3. året i videregående skole inn i kjemiens verden. Knallforelesningen falt i god smak. Når det smalt som verst, likte elevene seg best. Mellom kjappe kommentarer og overraskelser klarte Ruud og Verne å flette inn litt om, de ulike studieretningene.

­ Det er mye spennende kjemi bak forsøkene. Innen kjemiutdanningen finnes det mangfoldige muligheter å velge, slik som for eksempel analytisk kjemi, kjernekjemi og uorganisk kjemi, fortalte Ruud.

VARIERT TILBUD

Videregående skole-dag ble arrangert av Studieveiledergruppen ved Universitetet i Oslo. Det var elever fra tredje året på videregående skoler i Oslo og Akershus som benyttet seg av tilbudet som spente fra informasjonsstander, fakultetsvise orienteringer til populærvitenskapelige forelesninger i realfag. Sistnevnte sto Realistforeningen og fagutvalgene ansvarlige for.

­ På grunn av Åpne Dager til høsten var vårens Videregående skole-dag en miniversjon. Dagen kom samtidig som Bjørnegildet på Mat.-nat., derfor passet det godt å presentere populærvitenskapelige foredrag fra de realfaglige miljøene, sier studieveileder Anne-Lise S. Hansen fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Hun håper på et stort tilbud av denne type foredrag fra alle fakultetene til neste Videregående skole-dag som går av stabelen 13. oktober under Åpne Dager.

POPULæRT

­ De populærvitenskapelige forelesningene var svært populære. Spesielt de om matematikk, fysikk og kjemi, men også biokjemi, farmasi og geografi var etterspurt. Vi håper dette kan være med på å vekke interessen for fag som elevene ikke kjenner så godt fra før av, sier Rinn Rolfsen fra Realistforeningen.

Rådgiverne fra skolene har prioritert arrangementet og gitt elevene fri til å delta. Dermed har de gjort det enklere å informere om universitetsstudier overfor skoleelever.

­ Dagen gir elever muligheten til å se Blindern og bredden i studiene. Inntrykket vårt er at de som besøkte oss, trivdes veldig bra. Mange var flinke til å stille spørsmål under orienteringene. Dessuten fikk vi mange spørsmål om Lånekassen vedrørende stipend og lån, sier Frøydis Tevik fra Studentsamskipnaden i Oslo.


Publisert 24. jan. 1996 21:07 - Sist endra 1. sep. 2014 12:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere