Uniforum-MAL


PRESSEBITER
Bjørnegilde

Stand-up komikerne er instruktører bak revyen «Bamser med bjørner» med premiere fredag. Det er den eldgamle Realistforeningen ved Universitetet i Oslo som arrangerer ni dagers festival, Bjørnegildet 95. Revyen spilles i Sophus Lies auditorium og vises fredag førstkommende og 7. til 10. mars.

Aftenposten

Får ikke forske på flyktninger

Oslo kommune vil samle intime personopplysninger om hovedstadens flyktninger uten at flyktningene selv får vite om det. Formålet er å kartlegge flyktningers bruk av offentlige stønadsmidler. Berthold Grünfeld og Kjell Noreik vil hente ut opplysninger fra flere forskjellige registre og datasystemer for å skaffe seg kunnskap. Datatilsynet nekter plent. Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo kommune og Institutt for samfunnsmedisin med førsteamanuensis Berthold Grünfeld og professor Kjell Noreik i spissen. Prosjektlederne nekter å godta Datatilsynets avslag. De har anket vedtaket, som nå skal behandles av Justisdepartementet.

Arbeiderbladet

Sykkelbud i stjerneklassen

Her trår han til - sykkelbudet med utdannelse i stjerneklassen; Oslo-mannen Per Jorås (42) er landets eneste bud med doktorgrad! Tull og tøys? Nei da, Jorås tok doktorgraden i astrofysikk i 1989 med ypperlige resultater. Kolleger på Blindern beskriver ham som meget dyktig. Men like fullt har mannen havnet som sykkelbud i Oslo.

VG

Etterbruk av OL-mat

Studentene ved Universitetet i Oslo vil utover våren få servert etterbruks-mat fra OL på Lillehammer. Maten, 4,5 tonn lasagne og 1 tonn pølser, har før den havnet hos studentene, vært på et års rundtur på forskjellige fryselagre. Lasagnen ble produsert før OL av Gilde og videresolgt til Partena Catering med returrett. Gilde solgte restlageret videre til Frionor som igjen har solgt den til Oslo-studentene, 13 måneder etter produksjonen. Dato for siste salgsdag er mai 1995, forutsatt at varene oppbevares ved minus 30 grader eller lavere, opplyser kjøkkensjef Audun Zeiner ved Studentkafeene A/S, som planlegger to-tre lasagnemiddager utover våren.

Adresseavisen

Kvinnefilmer

Nesten en uke med bare kvinnefilmer! For første gang i Norge er det Kvinnefilmuke. Bak tiltaket står Senter for kvinneforskning ved Universitetet i Oslo og Blindern filmklubb. På menyen står blant annet filmene «Hustruer», «Sister my sister», «Sweetie» og «Jeanne d'Arc». Filmene vises fra 14. til 17. mars på Blindern.

Aftenposten


Publisert 24. jan. 1996 21:06 - Sist endra 1. sep. 2014 12:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere