Kinesere lærer norsk


Til høsten vil kinesere kunne studere norsk språk og kultur. Fudan-universitetet i Shanghai skal etablere et eget skandinavisk senter.

AV ANETTE B. WOLLEBÆK

Det forteller professor Christoph Harbsmeier ved Institutt for østeuropeiske og orientalske studier. Han har nylig kommet hjem etter en delegasjonsreise til Kina.

- Blant mye annet som skal skje i løpet av 1995, håper vi å utgi en norsk-kinesisk ordbok på et lite kinesisk forlag, sier Harbsmeier, som akter å følge samarbeidet i lang tid framover.

- Jeg forventer at forholdene for studenter i kinesisk ved Universitetet i Oslo blir forbedret. Strategisk sett håper jeg at Norges muligheter til å knytte forbindelser til Kina blir bedret.

VILJE TIL SAMARBEID

Fudan-universitetet har seks fakulteter og omtrent 7000 studenter. Et samarbeid mellom Norge og Kina kom i gang etter at rektor Fuija Yang ved det kinesiske universitetet var på besøk i Norge i fjor. En delegasjon med representanter fra Universitetet i Bergen, Handelshøyskolen BI og Universitetet i Oslo har nylig vendt hjem fra Shanghai.

Harbsmeier var overrrasket over kinesernes imøtekommenhet.

- De var i mye større grad interessert i konkret samarbeid enn hva vi hadde forventet. Utfordringen nå blir å fylle løftene med realiteter. Det er en voksende interesse for Norden i Kina og for Kina i Norden. Jeg noterer meg med glede at statsvitenskap allerede fra høsten av har utvidet Kinas plass på pensumlistene.


Publisert 24. jan. 1996 21:07 - Sist endra 1. sep. 2014 12:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere