Endrede opptakskrav til psykologi


Profesjonsstudiet i psykologi blir på seks år. I tillegg skal opptakskravene endres.

AV SVEIN ARTHUR KALLEVIK

- Det er ikke lenger et diskusjonsgrunnlag at profesjonsstudiet i psykologi blir på seks år, sier prorektor Arild Underdal.

Han leder et utvalg for landets universiteter som 15. mars skal legge frem en innstilling om hvilke opptaksordninger som skal gjelde. Utvalget skal også se på overgangsordninger frem til ventelisten av studenter, som er garantert studieplass på profesjonsstudiet, er avviklet i 1998. På grunn av ventelistegarantien er det også mange studenter med psykologi grunnfag, men uten plassgaranti, som ikke får fortsette før køen er avviklet.

- En ny modell for profesjonsstudiet skal kunne komme i gang uten at kostnadsrammen øker. Vi diskuterer opptak til studiet etter første studieår, med 10-15 vekttall i psykologi, sier Underdal.

Det kan bli aktuelt at studenter som vil ta profesjonsstudiet begynner på psykologi grunnfag, og fortsetter direkte på profesjonsstudiet etter at de har tatt en eksamen underveis i grunnfaget. Med andre ord fullfører de ikke hele grunnfaget slik man må i dag.

- Det er ikke ressurser eller tungtveiende faglige grunner til å undervise profesjonsstudentene alene helt fra begynnelsen av, sier Underdal.

Han mener at det er mulig å finne en løsning uten at psykologifaget svekkes, blant annet mener han at bolkene i studiene kan legges opp mer hensiktsmessig slik at progresjonen forbedres.

- Tre-semestersordning er ikke aktuelt, selv om det for noen kan være mulig å ta enkelte kurs i et avkortet sommersemester, sier Underdal.

Han håper den nye modellen kan være i bruk i løpet av neste år.


Publisert 24. jan. 1996 21:06 - Sist endra 1. sep. 2014 12:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere