Pressebiter


Pressebiter
Endelig byggestart for studentanlegg

Etter mye frem og tilbake ble gravearbeidene for det nye idrettsanlegget til 95 millioner ved Universitetet i Oslo igangsatt i går morges. Planene for et slikt samlende idrettsbygg for et stadig stigende studentantall i Oslo stammer helt fra 1969. Veien frem til byggestart har vært både lang og kronglete, og det er ingen tvil om at det nå merkes en stor lettelse i hovedstadens studentmiljø.

Aftenposten

Nordisk kvinneforskning i Oslo

Seksualisert vold, trakassering i arbeidslivet, kvinner og utdannelse. Dette er blant de mange temaer som nordisk kvinneforskning har beskjeftiget seg med. Norsk kvinneforskning står sterkt i nordisk sammenheng. I konkurranse med 13 universiteter og høyskoler i Norden vil Oslo sannsynligvis få et nytt Nordisk institutt for kvinne- og kjønnsforskning. Saken avgjøres i Nordisk Ministerråd i mars, og sosiolog Fride Eeg-Henriksen er innstilt som leder. Hvis alt går etter planen, vil det nye kvinneforskningsinstituttet komme i gang 1. september, i tilknytning til Senter for kvinneforskning ved Universitetet i Oslo.

Aftenposten

Bli Internet-student

Universitetet i Oslo tilbyr hovedfagskurs på WWW. Har du ikke tid til å følge forelesninger, men fortsatt lyst til å studere? Dersom du er glad i å surfe på Internet kommer nå et tilbud som er skreddersydd for deg. Dette semesteret kan du ta IN312 Datanett i cyberspace. Prøveprosjektet skal i første rekke gi erfaring i bruk av Web i undervisning. Dersom det blir vellykket, kan flere kurs bli tilgjengelige på World Wide Web-serveren. Hypertekst nøkkelord gir muligheter til pek- og klikk-funksjonalitet i presentasjonen. Alle dataforkortelser legges opp som nøkkelord, så forklaringen er bare et klikk unna. (...) - Web-serveren er en viktig del av tilbudet, men i tillegg vil det være kontakt mellom lærer og elev gjennom elektronisk post, og diskusjoner i nyhetsgrupper, sier Terje Johnsen, som leder prosjektet ved USIT.

Computerworld

En kirkemann med visjoner

Fem ganger er han spurt om å være bispekandidat. Fem ganger har han sagt nei. I dag fyller Gunnar Stålsett 60 år. Om alle disse neiene skyldes beskjedenhet? Nølende svarer dagens jubilant at han på dette punkt føler seg splittet: Den ene halvparten er beskjeden, den andre selvbevisst. Ingen nordmann har hatt anledning til å prege internasjonalt kirkeliv mer enn den nytiltrådte rektoren på Det praktisk-teologiske seminar ved Universitetet i Oslo.

Aftenposten


Publisert 24. jan. 1996 21:06 - Sist endra 1. sep. 2014 12:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere