Rektor oppfordrer til studier i utlandet


- Alle studenter ved Universitetet i Oslo bør få muligheten til å oppholde seg ved et utenlandsk lærested i minst ett semester.

AV GRO LIEN GARBO

Det sa rektor Lucy Smith til de mange studentene som ble orientert om utenlandsstudier på Internasjonal dag 15. februar. Internasjonal avdeling hadde lagt opp et omfattende program. Både studenter som ønsket å lage sitt eget opplegg og studenter som ønsket å benytte seg av programmene ERASMUS og NORDPLUS fikk svar på praktiske spørsmål.

Smith understreket i sin tale at det å reise ut og studere er et gode i seg selv - ikke minst fordi man får kjennskap til andre språk og kulturer. Hun rådet likevel de frammøtte til å ta hovedstudiet hjemme.

- De færreste har råd til å reise ut bare for å <<vokse>>, derfor legger vi vekt på å få godkjent utenlandsstudiene som en del av den norske graden, sa Smith.

Rådgiver for studier i utlandet, Kristin Devor, understreket at det er viktig å planlegge et opphold i utlandet i god tid. Internasjonal avdeling har et såkalt <<Study abroad>>-bibliotek. To dager i uken er det mulig å få veiledning i biblioteket. Hvilke dager det er, varierer imidlertid fra uke til uke.

- Vi kan gi praktiske råd, men de faglige spørsmålene vedrørende utenlandsstudier må dere stille til de vitenskapelig ansatte på instituttene, sa Devor.


Publisert 24. jan. 1996 21:06 - Sist endra 1. sep. 2014 12:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere