Småstoff


Avtale mellom jus og Telenor.

Professor Jon Bing (midten) undertegner avtale med representanter for Telenor. (foto: Eva C. Mortensen) I forrige måned undertegnet Telenor Forskning og Det juridiske fakultet en rammeavtale. Formålet er å gjennomføre et forskningsprogram i telekommunikasjonsrett fra 1995-98. Det er Institutt for rettsinformatikk som skal stå for forskningen. Rettighetsadministrasjon, standarder og direktiver er bare noen stikkord for hva forskerne vil gå videre på.

Professor ved instituttet, Jon Bing, understreket under undertegnelsen at avtalen er helt spesiell - særlig fordi det dreier seg om grunnforskning.

- Telekommunikasjonsrett er kanskje noe av det mest spennende man kan drive med i dag. Det er så mange <<hvis>>-er. Bare fem år inn i tiden er det nesten umulig å vite hva som vil skje, sa Bing.

Forskningssjef ved Telenor Forskning, Arve Meisingset, understreket at man nettopp på grunn av den uvisse framtiden har ønsket å gi universitetsforskerne mest mulig frihet.

- Samtidig må arbeidet konkretiseres etter hvert, understreket han.

Dekanus ved Det juridiske fakultet, Frederik Zimmer, sa at Institutt for rettsinformatikk alltid har vært et miljø med pionerer.

Tilskuddet fra Telenor Forskning er på 1 225 000 kroner årlig i den perioden avtalen varer.

G.L.G


Informasjonsdirektør tilbake

Tove Nielsen er tilbake som informasjonsdirektør etter to års permisjon. Hanne Dirdal, som har vikariert i stillingen, er nå prosjektleder for samlingen av de mediefaglige miljøene. (Foto: Ståle Skogstad)


AKAN-hjelp

I forrige nummer av Uniforum hadde vi en større reportasje om AKAN (Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani). Vi skrev at folk som er interessert i opplegget, kan kontakte førstekonsulent Reidar Hovinbøle i Organisasjons- og planavdelingen. Alternativt kan de også ta direkte kontakt med Helse-, miljø- og sikkerhetsavdelingen.

red.


Modell av nye UB

Universitetsbiblioteket på Drammensveien har nå fått en modell av det nye universitetsbiblioteket som skal reises på Blindern. Bygget er tegnet av Telje-Torp-Aasen Arkitektkontor. (Foto: Eva C. Mortensen)


Gjenvalg i Kollegierådet

Dekanus Bjarne Hodne er gjenvalgt som leder av Kollegierådet. Ny nestleder er student Runhild Aae Klausen. Sekretariatsleder Astri Ottesen fra Forskerforbundet ved universitetet fortsetter som medlem av arbeidsutvalget.

Publisert 24. jan. 1996 21:05 - Sist endra 1. sep. 2014 12:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere