Tidligere statsråd Tora Aasland (79) disputerer om en uke

TAR DOKTORGRAD: Neste uke disputerer Tora Aasland (79) for doktorgraden i samfunnssikkerhet ved Universitetet i Stavanger. Her presenterer hun forslaget til statsbudsjett for 2012 som forsknings- og høyere utdanningsminister i 2011.  (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland disputerer torsdag 16. juni ved Universitetet i Stavanger. Hun vil da forsvare dr.philos-graden i samfunnssikkerhet og temaet for avhandlingen er avhandlingen Frivillighet i samvirke. Frivillige organisasjoners medvirkning i redningstjeneste og beredskapsarbeid, skriver Universitetet i Stavanger i en pressemelding. Den 79 år gamle doktorgradskandidaten trekker fram egen erfaring fra beredskapsarbeid. 

– Jeg har hatt stor nytte av egen erfaring, blant annet som leder av fylkesberedskapsrådet, og dermed ansvarlig for beredskapsarbeidet i Rogaland. Mitt forskningsarbeid har vært forankret i forskningsavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus, noe som har styrket kunnskapsinnhentingen både i bredde og dybde, sier Aasland.

Avhandlingen hennes kan styrke kunnskapsgrunnlaget i undervisning og praksis innenfor beredskap og samfunnssikkerhet, samt inspirere til videre forskning.

Tora Aasland er opprinnelig fra Skien og utdannet sosionom og sosiolog (cand.sociol. fra Universitetet i Oslo). Hun var stortingsrepresentant for SV i perioden 1985-1993 og statsråd fra 2007 til 2012. Hun var også fylkesmann i Rogaland fra 1993 til 2013 og seniorrådgiver ved Stavanger universitetssjukehus fra oktober 2014.

Publisert 9. juni 2022 11:52 - Sist endret 9. juni 2022 11:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere