Skandaleforskeren Macchiarini mister støtten i Russland

MISTER PENGESTØTTE: Skandaleforskeren Paolo Macchiarini får ikke lenger russisk støtte til forskning på spiserør laget av plast.

Foto: Karolinska Instituttet

Paolo Macchiarnis forskning på spiserør laget av plast får ikke flere forskningsmidler i Russland, ifølge tidsskriftet Science, og gjengitt av forskning.no Macchiarini fikk sparken fra Karolinska Institutet i Sverige i mars 2016, etter at svenske Uppdrag granskning dokumenterte at de kunstige luftrørene han hadde operert inn i åtte mennesker ikke fungerte slik de skulle. Syv av pasientene er døde.

Selv etter at han mistet jobben på Karolinska, har han fortsatt forskningen sin i Russland. Der har han gjort eksperimentelle inngrep på pasienter for å gi dem kunstige spiserør.Teknikken bak er lik den han tok i bruk da han forsøkte å gi pasienter kunstige luftrør av plast, dynket i stamceller som skulle føre til at pasientenes kropper ble lurt til å godta dem som sine egne. Men nå er det slutt. 30. mars besluttet Russian Science Foundation å ikke gi Macchiarini mer penger til å forske på de kunstige spiserørene. Beslutningen kom like etter at tidsskriftet Science Communication trakk tilbake en tidsskriftsartikkel som viste at operasjonen hadde vært vellykket i rotter, melder forskning.no 

 

Emneord: Etikk, Arbeidsforhold, Medisin
Publisert 23. mai 2017 12:55 - Sist endra 23. mai 2017 12:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere