Debatt - Side 15

Publisert 21. feb. 2017 11:22

"Debatten vi nå har om lærerutdanningen ville ikke funnet sted dersom Ap i 2009 hadde latt regjeringspartner SV få gjennomføre en femårig masterutdanning", skriver statssekretær Bjørn Haugstad (H) i Kunnskapsdepartementet i dette innlegget.  

Publisert 20. feb. 2017 11:22

"Det viktigste miljøtiltaket vi kan gjennomføre ved UiO, er å innarbeide miljøperspektiv ved utforming, bygging og drift av alle bygg ved UiO", skriver rektorkandidat Svein Stølen i et svar til Jonas Nilsen fra Grønn Liste.

Publisert 17. feb. 2017 09:48

"Der hvor karakteren beror på et skjønn øker det sannsynligheten for at vurderingen er forsvarlig gjennomtenkt", skriver viserektorkandidat Jan Frich i team Graver/Sandlie & Frich i et svar til prorektorkandidat Gro Bjørnerud Mo fra team Stølen/Mo.

Publisert 16. feb. 2017 15:10

Arbeiderpartiet er for femårig lærerutdanning. Ap er for at lærerutdanningen skal være en masterutdanning. Men Ap har vært kritiske til innholdet i de nye utdanningene.

Publisert 13. feb. 2017 20:00

Frikjøp ga pusterom og fokus på forskning. De fleste benyttet seg av tilbud om hjelp og veiledning til søknadsskriving, skriver prorektorkandidat Inger Sandlie i dette leserinnlegget om likestillingstiltak i akademia.

Publisert 13. feb. 2017 11:19

"For å bevare vårt velferdssamfunn er det av avgjørende betydning å komme i gang med omstillingen, og det på en slik måte at vi også bidrar til at menneskeheten i dag og i fremtiden får tilfredsstilt sine grunnleggende behov", skriver Uniforums gjesteskribent, Beate Sjåfjell i dette innlegget.

Publisert 1. feb. 2017 21:40

Vi ser ingen grunn til å fravike prioriteringene mellom disse prosjektene som er vedtatt gjennom UiOs ordinære prosesser, under den nåværende ledelsen, skriver rektorkandidat Hans Petter Graver i et svar på Arnved Nedkvitnes innlegg tidligere i dag.

Publisert 1. feb. 2017 13:51

Efter alla skandaler på Karolinska institutet (KI) kan snart läggas ännu en: den pågående rekryteringen av ny rektor. En studie i svek och ohederlighet som skadar hela den svenska akademien, skriver medlemmer i rekrutteringskomiteen på Göteborgs universitet.