Arne Bugge Amundsen svarer Rees og Stenbrenden

– At Ellen Rees nå kritiserer prosesser og saksforberedelser er overraskende. Som del av dekanatet og nestleder i fakultetsstyret fra 2015 og frem til september i år, har hun vært med på å forberede alle sakene. Det skriver HF-dekan Arne Bugge Amundsen i et svar til Ellen Rees og Gjertrud F. Stenbrenden.

INFORMERT: – Fakultetsstyret ble i samme møte informert om omstendighetene rundt Ellen Rees' avgang som prodekan. Styret hadde ingen spørsmål eller kommentarer til min redegjørelse, skriver HF-dekan Arne Bugge Amundsen i dette innlegget.

Foto: Ola Sæther

I Uniforum 30. oktober gjentar Gjertrud F. Stenbrenden og Ellen Rees sin kritikk av dekanens lederstil og prosessene i fakultetsstyret ved Det humanistiske fakultet. Samme kritikk ble fremmet i et første innlegg 21. oktober, og gjelder særlig prosessene rundt faglige prioriteringer, finansieringen av Senter for Ibsen-studier og vurderingen av Rees’ habilitet i samme sak. Dette innlegget har studiedekan Eirik Welo og jeg allerede svart på.

At Ellen Rees nå kritiserer prosesser og saksforberedelser er overraskende. Som del av dekanatet og nestleder i fakultetsstyret fra 2015 og frem til september i år, har hun vært med på å forberede alle sakene.

Rees’ og Stenbrendens første innlegg var gjenstand for en åpen diskusjon i fakultetsstyret 26. oktober. Styrets diskusjon er godt belyst i Uniforums dekning av styremøtesaken: «HF-dekan Arne Bugge Amundsen fikk brei støtte i fakultetsstyret».

Den foreslåtte finansieringen av Senter for Ibsen-studier fikk - etter ulike politiske forhandlinger på fakultetsstyremøtet - til slutt enstemmig oppslutning, inkludert Stenbrendens stemme.

Fakultetsstyret ble i samme møte informert om omstendighetene rundt Ellen Rees' avgang som prodekan. Styret hadde ingen spørsmål eller kommentarer til min redegjørelse. Om Stenbrenden hadde innsigelser, hadde hun da muligheten til å fremme kritikk. Den kritikken kom ikke.

 

 

Emneord: HF, Humaniora, Arbeidsforhold Av Arne Bugge Amundsen, dekan, Det humanistiske fakultet
Publisert 1. nov. 2018 15:57 - Sist endra 1. nov. 2018 15:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere