Portugisisk består!

Mastergraden i portugisisk ved UiO bevares, i samarbeid med spansk, skriver utdanningsleder Christian Janss ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) på vegne av institutttleder Karen Gammelgaard.

VIKTIG: Instituttet er enig i at det er viktig å opprettholde et studietilbud i faget, samtidig som portugisisk med fordel kan studeres sammen med andre fag, skriver utdanningsleder Christian Janss ved ILOS på vegne av instituttleder Karen Gammelgaard.

Foto: UiO

I et innlegg i Uniforum 18. januar skriver ti forskere at Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) burde fått en vitenskapelig ansatt med Brasil som spesialfelt for å hindre at studietilbudet i portugisisk legges ned.

   • Les også i Uniforum: Portugisisk er viktig for Brasil-satsing

Men studietilbudet i portugisisk ved UiO skal altså ikke legges ned. Dette har instituttet også skrevet i et innlegg i Uniforum 9. januar. Tvert imot har instituttet jobbet med å finne en god løsning på hvordan portugisiskfaget skal tilbys fremover innenfor rammene av instituttets virksomhet.

    • Les også i Uniforum: Instituttleder Karen Gammelgaard: Vi ønsker å ha et relevant og godt studietilbud i portugisisk

Søkningen til portugisisk har gått jevnt nedover de siste årene, fra 23 søkere i 2013 til kun 10 i 2017. Den samme tendensen gjelder for hele Norden, uten at vi helt vet hva årsaken er. Lav søkning og lav gjennomføring er en stor utfordring for instituttet og påvirker finansieringen. Det må vi forholde oss til.

Instituttet ønsker fortsatt å tilby en solid grunnopplæring i portugisisk og et godt tilbud på masternivå. Studenter vil kunne ta 50 studiepoeng på bachelornivå ved ILOS. Studenter som ønsker å ta en master, må kombinere studiene med et opphold i et portugisisktalende land. Vi mener at utenlandsopphold er et naturlig og nødvendig element for å styrke kompetansen til studenter i fremmedspråk. Mastergraden i portugisisk ved UiO bevares, i samarbeid med spansk.

ILOS verdsetter det engasjementet for portugisisk som kommer til uttrykk i leserinnleggene. Instituttet er enig i at det er viktig å opprettholde et studietilbud i faget, samtidig som portugisisk med fordel kan studeres sammen med andre fag. UiO har god kompetanse i portugisisk språk og landene der språket snakkes, innenfor mange fag. For å utnytte dette nettverket inviterer ILOS til mer samarbeid med interesserte fagpersoner på tvers av universitetet for å sikre et godt studietilbud og for å imøtekomme samfunnets behov for kunnskap og kompetanse på dette feltet.

 

Emneord: Brasil, portugisisk, Språk Av utdanningsleder ved ILOS på vegne av instituttleder Karen Gammelgaard, Christian Janss
Publisert 23. jan. 2018 13:09 - Sist endra 23. jan. 2018 13:20

I følge studentene snur instituttledelsen årsakssammenhengene på hodet og fraskriver seg ansvaret: http://universitas.no/debatt/63470/redd-portugisisk-ved-uio

 

ainamj@uio.no - 23. jan. 2018 20:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere