MultiLing har lyktes med rekrutteringen

Uniforum tar feil når de skriver at Senter for flerspråklighet (MultiLing) ikke har lyktes med rekrutteringen av toppforskere. Vi på MultiLing har nådd målene vi satte oss.

TAR FEIL:  Journalisten tar feil når hun hevder at MultiLing ikke har lyktes med rekrutteringen. Vi har nådd målene vi satte oss - og vel så det. skriver Elizabeth Lanza (bildet) og Unni Røyneland ved MultiLing.

Foto: Ola Sæther

I artikkelen «– Som å få Messi til Rosenborg» på Uniforums nettsider den 19. juni skriver Uniforums journalist at Senter for flerspråklighet (MultiLing) ikke har lyktes i rekrutteringen av toppforskere til prosjektet. Denne beskrivelsen er feil.

   Les artikkel:  - Som å få Messi til Rosenborg

I artikkelen skriver journalisten at MultiLing har rekruttert tre internasjonale toppforskere som professor II, og seks juniorforskere. Dette er nøyaktig de 9 tilsettingene MultiLing hadde planlagt. De tre som er tilsatt som professor II er alle anerkjent som verdensledende eksperter innenfor sine felt: Mira Goral (City University of New York) innen flerspråklig afasi, Jannis Androutsopoulos (Universitetet i Hamburg) i språk og digitale medier, og Alastair Pennycook (University of Technology Sydney) innenfor feltet språk og globalisering. Hvordan Uniforums journalist basert på dette kan konkludere med at rekrutteringen ikke har lyktes, forstår vi ikke.

I tillegg til de 9 planlagte tilsettingene har MultiLing fått på plass tre «bonustilsettinger». En av dem er Aneta Pavlenko, verdensledende spesialist på flerspråklighet, bevissthet og emosjoner, som er på MultiLing for å starte et prosjekt om språk i rettssystemet. Tar man dette i betraktning, blir journalistens konklusjon enda mer uforståelig.

Journalisten har rett i at det er krevende å rekruttere toppforskere til UiO, og hun har rett i at tilsettingene tok lenger tid enn planlagt. Men journalisten tar feil når hun hevder at MultiLing ikke har lyktes med rekrutteringen. Vi har nådd målene vi satte oss - og vel så det.

 

Emneord: Språk, Arbeidsforhold, Rekruttering, Internasjonalisering Av Unn Røyneland, senterleder MultiLing, Elizabeth Lanza og nestleder MultiLing
Publisert 20. juni 2017 14:35 - Sist endra 20. juni 2017 15:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere