NTL på villspor

Vi respekterer LOs måte å gjennomføre sine forhandlinger for sine medlemmer, og forventer faktisk at LO også respekterer vår.  

Ellen Dalen i NTL ved UiO retter i Uniforum 2. juni grovt skyts mot Akademikerne i forbindelse med lønnsoppgjøret, og hevder at Akademikerne med sin politikk ”plasserer seg som en motpart”.

Tekna er den største organisasjonen i Akademikerne. Vi er opptatt av å arbeide for å bedre våre medlemmers lønns- og arbeidsvilkår.  Vi respekterer LOs måte å gjennomføre sine forhandlinger for sine medlemmer, og forventer faktisk at LO også respekterer vår.

I mange saker har Tekna og LO samme syn, mens på andre områder har vi forskjellig politikk. Vi mener at lønn bør fastsettes gjennom forhandlinger på arbeidsstedet mellom arbeidsgiver og fagforeningene, mens NTL mener forhandlinger mellom Youngstorget og staten bør bestemme mesteparten av lønnsfastsettelsen. Dermed blir Tekna og NTL konkurrenter på mange arbeidsplasser, også på Universitetet i Oslo. Det er helt greit. Men påstandene fra Ellen Dalen i NTL om at Akademikerne ”plasserer seg som en motpart”, er ikke egnet til å utvikle godt fremtidig samarbeid mellom arbeidstakerne. Slike utsagn er det bare de statlige arbeidsgiverne som tjener på.

 

Emneord: Arbeidsforhold, Personalbehandling/politikk Av Hilde Lynnebakken – medlem i Tekna
Publisert 6. aug. 2012 09:54 - Sist endret 2. sep. 2014 14:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere