En innholdsrik uke!

Forrige uke var en innholdsrik uke for UiO. Uken startet med fremleggelsen av statsbudsjettet og endte med en UiO-festival til å bli klok av.

Onsdag 10. oktober samlet 220 studenter fra europeiske universiteter seg til den 7. UNICA studentkonferansen. Temaet for konferansen var utfordringene Europa møter i dag og hvilken rolle universitetet skal spille for å løse de store krisene. Konferansen bidro til dette i seg selv ved å være miljøsertifisert (den første på UiO). Konferansen var svært vellykket både faglig og sosialt, og deltakerne på konferansen satte farge på campus frem til lørdag 13. Takk til Studieavdelingen og studentene for en fantastisk konferanse.

I dag er det en knapp uke siden årets festival ble arrangert. Ved UiO skal ikke kunnskapsutviklingen begrenses til laboratoriene og lesesalene. Derfor arrangerer vi kunnskapsfestivaler for å dele det vi har funnet, med et større publikum. Festivalen var svært vellykket. Publikum kunne velge mellom foredrag om kultur og identitet, Amerika, kriminalitet, økonomi og teknologi. Noen av våre beste fagfolk holdt foredrag innen disse temaene. I tillegg til våre egne fagfolk hentet vi inn eksterne profiler som Shabana Rehman og utenriksminister Barth Eide. Fra Berkeley-universitetet i California kom økonomen Pranab Bardhan for å snakke om Kina og India.

I tillegg til faglige foredrag var det barneuniversitet med kjemishow og annen kunnskap formidlet på en spennende og morsom måte. Det var veldig hyggelig å se hvor mange barn som deltok på festivalen, og skal man bedømme etter lydnivået på arrangementene, falt baneuniversitetet i smak.

For dem som ønsket kulturelle opplevelser, var sirkusteltet på Frederikkeplassen stedet. Her var det konserter gjennom hele dagen.

Denne flotte dagen hadde ikke vært mulig uten innsatsen til alle de som holdt foredrag, arbeidet som verter, og alle som var i kulissene. Takk til dere alle!

Uken begynte litt mindre løssluppent med fremleggelse av forslag til statsbudsjett på mandag. Det er bestandig spennende, både for økonomien til hver enkelt av oss, men også for UiOs  økonomi. Forslaget til statsbudsjett inneholdt både lyspunkter og noe som var mindre oppmuntrende. Dette var ikke et statsbudsjett med storsatsing på forskning, men heller intet  hvileskjær. Ved UiO er vi fornøyde med at vi fikk gjennomslag for vår søknad om midler for å sikre vikingskipene og gjenstandene på Bygdøy. Konseptvalget for livsvitenskapsanlegget er godkjent. Så får vi satse på at det kommer oppstartsmidler på budsjettet for 2014. Vi må også være glad for at det kommer midler til restaureringen av universitetsbygningene i sentrum. Men de andre byggeprosjektene glimrer med sitt fravær. Veksthus og nytt klinikkbygg for odontologi ligger ikke inne i budsjettet. Og restaureringen av museumsbygningene på Tøyen må vente. Det er synd. Vi håper at neste års budsjett vil sikre oss finansiering av viktige bygg, og at det vil gi det sterke løftet til forskning og høyere utdanning som landets ressurser inviterer til.

Midt i uken hadde vi et hyggelig avbrekk med feiring av Uniforums redaktør, Martin Tofts 50-årsdag. Gratulerer!

Av rektor Ola Petter Ottersen og prorektor Inga Bostad og viserektor Ragnhild Hennum
Publisert 17. okt. 2012 14:43 - Sist endret 2. sep. 2014 14:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere