Tungvintportalen

Jeg undrer meg om den administrative ledelsen ved Norges største kunnskapsinstitusjon kjenner til dette tungrodde systemet som for mange arbeidssøkere vil være deres første møte med Universitetet i Oslo? 

Som jobbsøker har jeg denne høsten hatt den tvilsomme gleden av å stifte bekjentskap med Universitetet i Oslo sitt elektroniske søknadssystem med det villedende navnet Easycruit.com. Opplevelsen min har vært alt annet enn lettvint.

Systemet har to åpenbare mangler. Det er ikke mulig å lagre søknaden. Isteden har du 4 sammenhengende timer på deg til å fylle ut søknadsskjemaet. Programmet tillater heller ikke at du klikker deg fram eller tilbake mellom de ulike postene, isteden må du fylle ut alle obligatoriske felter fra begynnelsen til slutt for å komme deg videre i søknaden. Det synes nærmest overflødig å konkludere med at dette er lite brukervennlig.

Blant andre elektroniske søknadssystemer hos institusjoner det er naturlig å sammenligne med, som Universitetet i Bergen eller Norges forskningsråd er disse funksjonene fullt tilgjengelig, og søknadsprosessen er som en følge av det klart mer brukervennlig.

Jeg undrer meg om den administrative ledelsen ved Norges største kunnskapsinstitusjon kjenner til dette tungrodde systemet som for mange arbeidssøkere vil være deres første møte med Universitetet i Oslo? Dersom dette oppsiktsvekkende dårlige tilbudet er velkjent, må man stille seg spørsmålet: ‘Easy’ (les: kostnadsbesparende) for hvem?

 

Emneord: Rekruttering, Personalbehandling/politikk Av jobbsøker Ole Jacob Madsen
Publisert 5. okt. 2011 13:50 - Sist endret 2. sep. 2014 14:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere