Når kommer UiOs konferansesenter?

Alle som opp gjennom åra har arrangert konferanser i tilknytning til UiO, vet hvor kronglete det er å kjempe om den begrensede plassen på sjølve universitetet, og ha deltakerne boende rundt i byen.

UiO har det meste, og mer skal det visst bli, men vi mangler prekært et praktisk, velutstyrt, rimelig og romslig konferansesenter til større arrangementer.

Alle som opp gjennom åra har arrangert konferanser i tilknytning til UiO, vet hvor kronglete det er å kjempe om den begrensede plassen på sjølve universitetet, og ha deltakerne boende rundt i byen. Prisene på eksisterende konferansehotell rundt hovedstaden ligger ofte over det budsjettene kan tåle, og når man kommer så langt utenfor hovedstaden at man har råd, byr det på andre problemer, som logistikk.

Det sier seg nesten sjøl at et slikt konferansesenter bør plasseres i Gaustadbekkdalen, som ligger strategisk til både kommunikasjonsmessig og for dem man skal betjene. Men dalen fylles raskt opp, så dette er nærmest for et hasteinnlegg å regne.

Et slikt konferansesenter bør sjølsagt kunne betjene alle former for forsknings- eller læringsbaserte virksomheter, og ikke bare UiO. Med den utbyggingen som finner sted i Blindern-Gaustad-området, skal det godt gjøres å ikke få et slikt sted til å gå i balanse.

Hvem tar utfordringen?

Emneord: Internasjonalisering, Forskningssamarbeid, Forskningsformidling Av Harald Bøckman ved Senter for utvikling og miljø (SUM)
Publisert 6. juni 2011 14:38 - Sist endret 2. sep. 2014 14:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere