Hei, doktor Ottersen – skranter UiOs helse?

NTL ser med bekymring på at UiO gir Uniforum så dårlige vilkår at de må legge ned papirutgaven, samtidig som UiOs egen kommunikasjonsavdeling vokser og nå teller 29 personer.

NTL ser at styret for Uniforum har sett seg nødt til å legge ned papirutgaven fra sommeren 2011. Dette liker vi ikke. NTL ønsker at Uniforum fortsatt trykkes som en avis.

Uniforum er en internavis for alle UiOs ansatte, det være seg professor Hansen, ingeniør Fransen, stipendiat Madsen og studiekonsulent Olsen. Noen av disse har sin arbeidsdag foran en pc, andre ikke. Ved UiO er det faktisk mange som har sin daglige dont helt andre steder, og som bruker pc kun til å registrere arbeidstiden i HR-portalen på vei hjem. Det betyr ikke at de ikke er interessert i det som rører seg ved UiO. Som de fleste av oss andre, blar de heller i Uniforum i en pause, eller tar med et eksemplar fra stativet på vei ut døra og leser det ved anledning. Papirutgaven viser ståa ved UiO, informerer om stort og smått, og er et forum for meningsutveksling. Nettutgaven er et godt supplement, men kan ikke erstatte papirutgaven – rett og slett fordi den ikke når alle ansatte.

Universitetet i Oslo er tjent med å ha ansatte som engasjerer seg i virksomheten. Dette er også en forutsetning for å ha et velfungerende universitetsdemokrati. Når nytt Uniforum kommer på papir, blir vi alle minnet om at universitetet er større enn bare vårt eget institutt eller fagmiljø. Det er også et forum hvor det mulig med meningsutveksling med andre ansatte – også kritisk meningsytring. Dersom denne kanalen blir nedlagt eller bortgjemt, blir diskusjonen henvist til Universitas eller riksdekkende media. Det vil være synd for UiO; vi mener interne diskusjoner er viktige.

NTL ser derfor med bekymring på at UiO gir Uniforum så dårlige vilkår at de må legge ned papirutgaven, samtidig som UiOs egen kommunikasjonsavdeling vokser og nå teller 29 personer. Vi tviler ikke på at Kommunikasjonsavdelingen gjør en god jobb, men det viser at informasjon og kommunikasjon er viktig ved UiO. NTL vil at UiO skal tilrettelegge for at Uniforum fortsatt kan være et uavhengig organ som forholder seg til redaktørplakaten. Dette er den eneste måten å sikre en åpen – og ikke minst synlig – debatt ved UiO.

NTL syns rektor oppsummerte det hele så klokt i valgkampmøtet om universitetsdemokratiet 23. februar 2009: ”Ottersen påpekte at UiO er så stort at det kan sammenlignes med et sivilt samfunn. At universitetet har råd til å opprettholde en avis hvor det får kritikk, er et tegn på at UiO er en institusjon med god helse.” – vi tror neppe det var en bortgjemt nettavis du tenkte på, Ottersen.

Emneord: Arbeidsforhold, Arbeidsmiljø, Universitetspolitikk, Uniforum nett no, Universitetshistorie Av Heidi Hoksnes Sørli – styremedlem i NTL UiO
Publisert 11. mai 2011 14:24 - Sist endret 2. sep. 2014 14:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere